Pastinaak en gebakken coquilles

Voorgerecht

Pastinaak en gebakken coquilles

4 personen

Ingrediënten:                                                      pastedGraphic.png

  • 100 ml PX- sherry
  • 20 gr rozijnen
  • 3 pastinaken
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 8 coquilles (liefst in de schelp)
  • 50 ml zonnebloemolie + extra voor frituren.
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr + ½ el boter
  • ½ bosje kervel
  • Mandoline.

Bereiding:

  • Verwarm de PX- sherry tot deze lauwwarm is en laat de rozijnen  30 min wellen.
  • Schil 1 pastinaak en snijd hem op de mandoline in dunne plakken. Verhit in een wok of frituurpan ruim olie tot 150 graden. Frituur de pastinaak in plakjes. Laat drogen op keukenpapier en besprenkel met wat zeezout.
  • Snijd de andere 2 pastinaken in kleine stukken en kook ze gaar in 15- 18 minuten in de melk en room. Pureer en voeg als je wilt wat kookvocht toe om de crème van de pastinaak nog gladder te krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi de coquilles met peper en zout . Verhit een pan met de zonnebloemolie. Bak de coquilles kort aan beide kanten. Voeg op het laatst een ½ eetlepel boter toe om te bruinen en schep dit een paar keer over de coquilles.
  • Hak of maal de hazelnoten fijn. Laat de boter smelten tot het schuimt. Schep het schuim eraf. Verhit de rest van de boter tot deze nootachtig van kleur en smaak is. Ongeveer 165 graden. Blijf erbij voor je het weet verbrandt de boter. Voeg de hazelnoten toe en roer door.
  •  
  • Opmaak

  • Schep een lepel van de pastinaakpuree op een bord. Leg hier 1 coquille strak tegenaan en 1 coquille los ernaast. Verdeel de rozijnen en pastinaakchips hier speels tegenaan. Leg wat kerveltakjes er omheen.
  •