Sinaasappeltiramisu

Nagerecht

Sinaasappeltiramisu

Ingrediënten:

250 g mascarpone (zachte roomkaas),50 g witte basterdsuiker, 175 ml sinaasappelsap, 12 lange vingers, 200 ml advocaat 100 ml slagroom, 2 el cacaopoeder, 2 handsinaasappels.

Bereidingswijze:

  1. Klop in een kom met de handmixerdemascarpone,suikeren50ml(per4 personen) sinaasappelsap in ca. 3 min. luchtig. Verdeel de helft van de mascarpone gelijkmatig over de bodem van de schaal.

  2. Schenkderestvanhetsinaasappelsapineendiepbord.Wenteldelange vingers enkele seconden door het sap en leg ze naast elkaar op de mascarpone. Verdeel de advocaat over de lange vingers. Schep hierop de resterende mascarpone en strijk het glad. Klop de slagroom halfstijf. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de mascarpone. Laat de tiramisu in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.

  3. Bestrooidetiramisumetcacaopoeder.Schildesinaasappelstotophet vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schep met een grote lepel de sinaasappeltiramisu uit de schaal op de bordjes en garneer met de sinaasappel.

  4.