Skreifilet met bloedsinaasappel en aardpeer

Voorgerecht

Skreifilet met bloedsinaasappel en aardpeer 


INGREDIENTEN:
2 bloedsinaasappels
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, in dunne reepjes
1 aardpeer, geschild, in dunne plakjes
1 theelepel venkelzaad
200 gram skreifilet
4 takjes bieslook, gehakt

BEREIDING:
Snij de schil van de bloedsinaasappels in julienne, en blancheer de reepjes 2 maal kort in heet water. Pers beide sinaasappels en de citroen uit en bewaar het sap. Fruit de sjalot en de aardpeer in 1 eetlepel olijfolie, voeg het venkelzaad, de reepjes schil en wat peper en zout toe. Blus met het sap van de sinaasappels en citroen. Breng aan de kook, laat 5 minuten koken en zet dan direct koud. Snij de vis in dunne plakjes en leg die in een schaal Zeef het mengsel van sap en aardpeer boven een kom. Houd wat achterblijft in de zeef apart: dit dient straks als garnituur. Giet het sap zodra het kookt direct over de vis. Dek af en laat 1 uur marineren.


OPMAAK BORD:
Verdeel de vis over de borden. Giet er wat extra sap overheen. Leg de plakjes aardpeer erop en schep de rest van het garnituur eroverheen. Besprenkel met olijfolie, en garneer met bieslook

Wijn: Wijn: (wit) Tibó 2018, geproduceerd door Bodega de Moya, 
         fam. Laurijssens, Valencia, Merseguera druif