Ceviche van Zeebaars

Voorgerecht

Ceviche van Zeebaars

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:
300 gr wilde Zeebaars
1 Rode ui
1 handje/bosje Koriander
200gr Zoete Aardappel
Rode chilipeper
Peper en zout
paprikablokjes
Voor de leche de tigre:
20 gr verse geschilde gember
2 stengels bleekselederij
1 Sinaasappel / sap van
200 ml limoensap
1 Rode chilipeper
Suiker
Zout en Peper
Krokante mais

 
Bereiding: 
Maak de leche de tigre. Schil de gember en snij ‘m in stukjes. Halveer de rode peper. Verwijder uit 1 helft de zaadjes, laat de andere zaadjes zitten. Maak de selder schoon en snij de stengels in blokjes. Doe de gember, de chili, de selder, het limoensap, het sinaasappelsap, de suiker en het zout in een blender en mix glad. Giet het mengsel door een zeef en breng op smaak met peper. Laat de marinade zo lang mogelijk, het liefste 2 uur in de koelkast staan.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar in licht gezouten water. Pel de rode ui en snij ‘m in flinterdunne halve ringen. Leg de uienringen 15 minuten in ijskoud water. Laat ze daarna goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Snij de vis in stukjes van 2 x 2 cm. Schep er een ½ koffielepel zout door en laat 5 minuten intrekken. Schep er de leche de tigre onder. Laat 10 minuten intrekken. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn.
 
Afwerken en opmaak:
Verdeel de vis over vier kommetjes met zoveel vocht dat de vis net 'zwemt'. Verdeel er de rode ui, de zoete aardappelblokjes en fijngesnipperde chilipeper over. Werk af met peper, de korianderblaadjes en wat krokante mais.