Knolselderijsteak met café de Parissaus met pompoenblokjes

Hoofdgerecht

Knolselderij steak met café de Parissaus en pompoenblokjes 

INGREDIËNTEN:

Knolselderijsteak

1 grote knolselderij

60 ml olijfolie

1,5 theelepel zout

Café de Parissaus

110 gram boter

1 kleine sjalot

1 teentje knoflook

 ansjovisfilets in olijfolie

1/2 theelepel kerrie poeder    

1/4 theelepel cayennepeper

1 eetlepel mosterdpoeder

1 eetlepel fijne kappertjes

2 eetlepels fijngesneden bieslook

2 eetlepels dragonblaadjes

1 eetlepel peterselie

2 theelepels tijmblaadjes

110 ml slagroom

2 theelepels citroensap

Garnituur:

16 trostomaatjes

250 gr sugarsnaps

Gekarameliseerde pompoen

1 flespompoen

3 uien in ringen

1 theelepel nootmuskaat

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel knoflookpoeder

1 laurierblaadje

1 eetlepel rozemarijn

3/4 takjes verse tijm

3 eetlepels fijngehakte, verse, peterselie

Shery-trostomaten

BEREIDING

De knolselderij steak

Verwarm de oven voor op 170 graden

Maak de knolselderij schoon, dwz uitsteeksels eraf halen en borstel hem schoon

Prik de knolselderij 40 keer op verschillende plekken met een vork in

Pak een bakplaat doe daar bakpapier in

Meng het zout en de olijfolie door elkaar en vet de hele knolselderij in met het mengsel, zet hem in de oven, Zet hem tussen de 2 1/4 en 2 3/4 uur in de oven, volgens het recept moet je hem nu elke 20 minuten bedruipen met de olijfolie. Laat de selderij 15 minuten rusten voor je hem verder bereid. Snijd de knolselderij in stukken van 2,5 cm, leg ze op een bakplaat die je daarvoor hebt bedekt met bakpapier bestrijk de steaks met hun eigen vocht en zet ze 6 a 8 minuten onder de grill van de oven tot ze mooi bruin zijn.

Cafe de Paris-saus

Snijd de ui, pers de teen knoflook, snijd alle verse kruiden. Doe de eerste 7 ingrediënten in een steelpannetje en voeg er 1/4 theelepel zout een toe, zet het vuur halfhoog, in een minuut of 6 wordt het sjalotje gaar, schudt daarvoor zo nu en dan het pannetje, de boter is dan goed gesmolten, de saus goudgeel en gekaramelliseerd. Voeg nu de kappertjes, de kruiden en voeg versgemalen peper toe. Laat de saus 1 minuut inkoken en haal hem van het vuur. Zet de saus terug op het vuur, laat hem zachtjes koken, roer er de slagroom en het citroensap door en verwarm hem.

Gekarameliseerde pompoen blokjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in ringen en vermeng deze samen met de pompoenblokjes in een ovenschaal. Besprenkel het met ongeveer 4 eetlepels olijfolie en de kruiden en specerijen en hussel het even goed door elkaar. Zorg ervoor dat de groenten goed verspreid liggen. Rooster de groenten in ongeveer 35 minuten gaar.

OPMAAK BORD

Leg de ½ steaks kruiselings op  borden en verdeel hierover de saus. Rangschik de gekonfijte tomaatjes op de ½ schijf en schep de pompoenblokjes in een vrije hoek.