Knolselderiesalade, paddestoelen en taleggio
VoorgerechtKnolselderijsalade, paddenstoelen, Taleggio
INGREDIËNTEN:
Mosterddressing:
100 gr. Scherpe fijne mosterd
200 gr. Mayonaise
2 eetlepels rode wijnazijn
Paddenstoelen:
100 gr. Cantharel
200 gr. Beukenzwammen
100 gr trompette de la mort
Olijfolie
1 sjalot gesnipperd
1 eetlepel knoflookcrème
Taleggiocrème
50 ml volle melk
50 ml room
100 gr. Taleggio ( in kleine blokjes )
Knolselderijsalade en garnering
1 knolselderij
2 eetlepels fijn gesneden bieslook
1 plak pane carasau
Olijfolie
Knoflookchips
2 tenen knoflook
BEREIDING
Meng de mosterd, mayonaise en rode wijnazijn in een kom. Voeg 2 eetlepels water toe en roer door. Breng de dressing op smaak met zwarte peper en fijn zeezout.
Maak de paddenstoelen schoon en snijdt ze in kleine stukjes. Verhit de koekenpan meet een scheut olijfolie op middelhoog vuur en stoof de sjalot en knoflook crème aan. De sjalot mag niet kleuren. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout en giet de inhoud van de pan op een zeef.
Verwarm de room en de melk in een sauspan. Voeg de Taleggio toe en breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer tot een mooie smeuïge crème.
Haal de schil van de knolselderij en snijd deze in ragfijne reepjes. Houd de helft apart om later te frituren. Doe de andere helft in een mengkom en voeg er de helft van de mosterddressing aan toe. Meng tot Alle knolselderij is bekt met de dressing. Voeg de paddenstoelen mix toe en meng goed. Voeg er fijn gesneden bieslook aan toe en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de olie in de pan tot 150 graden Celsius. Frituur de achtergehouden reepjes selderij tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid af met een beetje fleur de sel.
Verwarm de oven voor tot 230 C Leg de pane carasau op een bakplaat die rijkelijk is bestreken met olijfolie. Kruid met fleur de sel. Bak het brood 1 minuut in de oven. Haal de plaat er uit en breek het brood in kleine stukjes.
Snijd de 2 tenen knoflook in ragfijne plakjes. Blancheer deze 10 sec. in kokend water. Laat ze afkoelen, dep ze droog en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
OPMAAK BORD
Schik de knolselderij-paddenstoelensalade op het midden van het bord. Lepel de smeuïge Taleggiocrème langs de salade. Werk af met de gefrituurde knolselderijreepjes, knoflookchips, de sprieten bieslook en de crispy pane carasau.