Belgische wafels met sprinkhanen, appelsorbetijs en karamelsaus
NagerechtBelgische wafels met sprinkhanen, appelsorbetijs en karamelsaus
INGREDIENTEN:
WAFELS (8 stuks)
620 ml melk
115 g boter
350 g bloem
50 g licht moutmeel
50 g sprinkhanenmeel
1 eetlepel vanillesuiker
75 g suiker
3.5 g zout
2 g zuiveringszout of bakpoeder: dan 3x zoveel nodig
7 g gedroogde gist
2 eieren
KARAMELSAUS
100 g suiker
50 g boter
50 g bruine basterdsuiker
100 ml room
zout
APPELSORBETIJS
100 g boter
350 ml water
325 g suiker
1 l appelsap
sap van 1 citroen
GARNERING
24 sprinkhanen (3 p.p.)
1 eetlepel honingpoeder
kervelstelen (1 p.p.) of peterselie
1 eetlepel hibiscusthee
citroenverbena
BEREIDING:
WAFELS
Verwarm melk en boter tot 40 graden en klop de overige ingredienten erdoorheen. Laat het beslag 30 min. op kamertemperatuur staan en bak er belgische wafels van in en met boter ingevet wafelijzer
KARAMELSAUS
Laat de witte suiker goudbruin kleuren in een pan, voeg boter toe en laat opbruisen. Voeg de bruine suiker en room toe en kook 5 minuten. Breng op smaak met wat zout.
APPELSORBETIJS MET BEURRE NOISETTE
Verwarm de boter tot het onderste lichtbruin is, en laat afkoelen tot ongeveer 40 graden. Breng water en suiker aan de kook en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer appelsap, citroensap en boter erdoor. Maak er ijs van in de ijsmachine, en laat het een half uur op smaak komen in de vriezer.
GARNERING
Verhit de olie tot 140 graden en frituur de sprinkhaen tot ze goudbruin en kanpperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met honingpoeder. Pluk de kervelstelen kaal. Maal de hibiscusthee fijn in de koffiemolen. Leg de kervelstelen even in ijswater en bestrooi ze terwijl ze nog nat zijn met hibiscuspoeder