Sushi van bloemkool extra fijne groene boontjes en tonijn
VoorgerechtSushi van bloemkool extra fijne groene boontjes en tonijn
Witlofsnippers, appel en bieslook; chips van knoflook en mosterdsausje
voor 4 personen
BASIS EN AFWERKING
320g extra verse rode tonijn .
12 stengels bieslook
grofzout en peper uit de molen
KNOFLOOKCHIPS
2 grote teentjes knoflook
zout
BLOEMKOOL EN BOONTJES
160g bloemkool
160g extra fijne groene boontjes
zout
SAUSJE
eetlepel spinaziepuree
1 eetlepel fijne zachte mosterd
olijfolie
peper en zout
WITLOF EN APPEL
1 stronk witlof
1/2 appel ( jonagold)
stevige scheut knoflookolie
witte wijnazijn
wat citroensap
peper en zout
BEREIDING
KNOFLOOKCHIPS
Snijd de knoflookteentjes in dunne schijfjes Laat ze drogen en bak ze in een friteuse op 140gr Zorg ervoor dat de chips niet verkleuren Haal de chips uit de olie en laat ze drogen op keukenpapier Bestrooi ze lichtjes met zout
BLOEMKOOL EN BOONTJES
Snijd de bloemkool zo dun dat u mini-roosjes krijgt Gaar ze krokant in wat water en zout Bewaar het kooknat en koel de bloemkool onder koud stromend water af Snijd de boontjes in korte stukjes en gaar ze krokant in het kooknat van de bloemkool Laat ook de boontjes afkoelen Laat het kooknat tot de helft inkoken, laat koelen en bewaar tot later
SAUSJE
Mix de spinazipuree met de mosterd en een scheut kooknat van de groenten en roer er olijfolie doorheen Kruid indien nodig