Sushi van bloemkool extra fijne groene boontjes en tonijn

Voorgerecht

Sushi van bloemkool extra fijne groene boontjes en tonijn  

Witlofsnippers, appel en bieslook; chips van knoflook en mosterdsausje

voor 4 personen

BASIS EN AFWERKING

320g extra verse rode tonijn . 

12 stengels bieslook

grofzout en peper uit de molen

KNOFLOOKCHIPS

2 grote teentjes knoflook

zout

BLOEMKOOL EN BOONTJES

160g bloemkool

160g extra fijne groene boontjes

zout 

SAUSJE

eetlepel spinaziepuree

1 eetlepel fijne zachte mosterd

olijfolie

peper en zout

 WITLOF EN APPEL

1 stronk witlof

1/2 appel ( jonagold)

stevige scheut knoflookolie

witte wijnazijn

wat citroensap

peper en zout

BEREIDING

KNOFLOOKCHIPS

Snijd de knoflookteentjes in dunne schijfjes Laat ze drogen en bak ze in een friteuse op 140gr Zorg ervoor dat de chips niet verkleuren Haal de chips uit de olie en laat ze drogen op keukenpapier Bestrooi ze lichtjes met zout 

BLOEMKOOL EN BOONTJES

Snijd de bloemkool zo dun dat u mini-roosjes krijgt Gaar ze krokant in wat water en zout Bewaar het kooknat en koel de bloemkool onder koud stromend water af Snijd de boontjes in korte stukjes en gaar ze krokant in het kooknat van de bloemkool Laat ook de boontjes afkoelen Laat het kooknat tot de helft inkoken, laat koelen en bewaar tot later 

SAUSJE

Mix de spinazipuree met de mosterd en een scheut kooknat van de groenten en roer er olijfolie doorheen Kruid indien nodig