Dorade met spinazie “Beignets”

Voorgerecht

Dorade met spinazie “Beignets” 

Ingrediënten:

Paprika-beurre Blanc

1 witte ui olijfolie, 1 rode paprika, 1 mandarijn, 100 ml droge witte wijn ,100 ml visbouillon 150 ml slagroom en 75 g koude roomboter

Spinazie”beignets”

350 g spinazie, 2 teentjes knoflook, 40 g Parmezaanse kaas, 25 g bloem 2 eieren Geroosterde kerstomaatjes
20 kerstomaatjes met kroontje 2 el vloeibare honing 2 el olijfolie middelgrof zeezout of flakes . Vis

4 doradefilets met vel

Bereidingswijze:

Paprika-beurre Blanc

Pel en snipper de ui en fruit de ui in olijfolie in circa 2 minuten glazig. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg toe aan de ui en fruit 1 minuut mee. Voeg de rasp van een halve mandarijn en sap van de hele mandarijn toe. Schenk de witte wijn er bij en laat op laag vuur circa 2 minuten koken. Voeg de visbouillon en slagroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen witte peper. Pureer de saus in de blender, schenk door een bolzeef terug in de pan. Bewaar de saus voor de eindbereiding.

Spinaziebeignets

Blancheer de spinazie circa 1 minuut in gezouten kokend water. Giet direct op een zeef en spoel af met koud water. Knijp met beide handen al het vocht uit de spinazie. Pel en snijd de knoflook. Rasp de Parmezaanse kaas. Pureer de spinazie grof in de keukenmachine, voeg daarna bloem, eieren, knoflook en de Parmezaanse kaas toe en meng in de machine goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zeezout en peper uit de molen
.

Geroosterde kerstomaatjes

Verwarm de oven voor op 195 ̊C. Leg de tomaatjes (met kroontje) op een bakplaat en besprenkel ze met honing en olijfolie. Strooi er middelgrof zeezout over. Rooster ze 15-18 minuten in de oven tot ze opengebarsten zijn. De tijd kan afhangen van de grootte en de rijpheid van de tomaatjes. (nb: de kroontjes van de tomaat zijn niet eetbaar)

4

Menu en Receptuur Cook Fellas 4 februari 2017 (door Paul & Ger) Gebaseerd op 4 personen!

Dorade

Haal de doradefilets minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast! Bestrooi de doradefilets licht met zeezout. Verwarm olijfolie in een bakpan. Bak de doradefilets eerst circa 2-3 minuten op de huidkant. Draai de vis om en bak nog 1-2 minuten. Zet het vuur uit en dek de pan losjes af met aluminiumfolie.

Spinazie “beignets
Verhit een scheut olie in een bakpan, schep met een eetlepels hoopjes spinaziebeslag in de pan en bak om en om circa 2 minuten, tot de beignets goudbruin maar nog wel zacht van binnen zijn. Bak 2 beignets per persoon.

Paprika-beurre Blanc.

Verwarm de paprika-beurre blanc en klop er op het laatste moment met een garde ijskoude blokjes boter doorheen. Opmaak bord Leg de doradefilet op het bord, verdeel de tomaatjes en twee beignets rondom. Schenk de saus er langs.