Tropische Tiramisu

Nagerecht

Tropische Tiramisu

Voor 8 personen

INGREDIENTEN:

2    st    passievruchten                      

2    el    vruchtvlees van een pomelo                 

3,5 el     sago korrels of tapiacorokkels            

4    st    lange vingers (gehalveerd)    

2         mango

Tiramisu    

125   gr  mascarpone                                        

125   gr  slagroom    

3 el        suiker                           

1   ei                         

BEREIDING:

Tiramisu

Klopt alle ingrediënten voor de tiramisu in 15 minuten met een mixer, op hoge snelheid, stijf en zet opzij.

Fruitmengsel

Meng het vruchtvlees van passievrucht en pomelo in een kom en zet opzij. 

Doe de sagokorrels in een pan, met zoveel water dat ze onderstaan en kook ze ongeveer 30 minuten totdat ze doorzichtig zijn. Laat uitlekken en zet opzij. Tapiaco korrels ca 10 min koken in heel ruim water.

OPMAAK BORD:

Bewaar 1 eetlepel van het fruitmengsel en verdeel de rest in 8 porties. Verdeel deze met een stukje lange vinger over schaaltjes, schep er in het midden de tiramisu op en leg vervolgens langs de rand de sagokorrels. Leg tenslotte een schepje van het bewaarde fruitmengsel en reepjes mango bovenop de tiramisu. Serveer gekoeld.