Groentepakora’s met muntchutney

Voorgerecht

Groentepakora’s met muntchutney

Voor 8 personen

INGREDIËNTEN:

Muntchutney

1 bosje verse munt            

3 lente-uitjes    

2 groene chilipepers            

2 tl suiker                    

1/2 tl zout                        

1 el citroensap                    

Beslag

150 gr besan (kikkererwtenmeel)        

150 gr zelfrijzend bakmeel                        

250 ml water                    

1 el citroensap                        

2 tl zout                            

2 el verse munt (grof gesneden)            

1 tl garam masala

1 tl kurkuma                    

1 tl komijn poeder                    

2 tl cayennepeper                    

1 tl korianderpoeder                 

Groenten vulling

150 gr aardappelen in blokjes            

100 gr aubergine blokjes                    

100 gr bloemkool klein stukjes                    

140 gr groene paprika                             

1 rode ui gesnipperd        

BEREIDING:

Chutney

Haal de muntblaadjes van de stelen en pureer deze samen met de andere ingrediënten voor de chutney in een blender. Laat deze enige uren staan tot gebruik.

Balletjes

Blancheer de blokjes aardappel 3 minuten en laat ze uitlekken. Maak in een ruime kom een beslag en laat 20 minuten rusten.  Voeg hier de in blokjes) gesneden aardappel en aubergine, met de klein gemaakte bloemkool en paprika toe . Maak met behulp van twee lepels balletjes en frituur deze op 180 gradenlicht bruin.  Laat uitlekken op keukenpapier. Vlak voor opdienen nogmaals frituren zodat ze mooi bruin en krokant worden

 OPMAAK BORD:

Serveer de balletjes op bord en doe de chutney in een klein kommetje of maak een mooie dikke streep chutney op het bord naast de pakora’s