Groentepakora’s met muntchutney
VoorgerechtGroentepakora’s met muntchutney
Voor 8 personen
INGREDIËNTEN:
Muntchutney
1 bosje verse munt
3 lente-uitjes
2 groene chilipepers
2 tl suiker
1/2 tl zout
1 el citroensap
Beslag
150 gr besan (kikkererwtenmeel)
150 gr zelfrijzend bakmeel
250 ml water
1 el citroensap
2 tl zout
2 el verse munt (grof gesneden)
1 tl garam masala
1 tl kurkuma
1 tl komijn poeder
2 tl cayennepeper
1 tl korianderpoeder
Groenten vulling
150 gr aardappelen in blokjes
100 gr aubergine blokjes
100 gr bloemkool klein stukjes
140 gr groene paprika
1 rode ui gesnipperd
BEREIDING:
Chutney
Haal de muntblaadjes van de stelen en pureer deze samen met de andere ingrediënten voor de chutney in een blender. Laat deze enige uren staan tot gebruik.
Balletjes
Blancheer de blokjes aardappel 3 minuten en laat ze uitlekken. Maak in een ruime kom een beslag en laat 20 minuten rusten. Voeg hier de in blokjes) gesneden aardappel en aubergine, met de klein gemaakte bloemkool en paprika toe . Maak met behulp van twee lepels balletjes en frituur deze op 180 gradenlicht bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Vlak voor opdienen nogmaals frituren zodat ze mooi bruin en krokant worden
OPMAAK BORD:
Serveer de balletjes op bord en doe de chutney in een klein kommetje of maak een mooie dikke streep chutney op het bord naast de pakora’s