Wortel-kokossoep

Voorgerecht

Wortel-kokossoep

INGREDIËNTEN:

4 personen

100 gr fijngehakte uien

1 1/2 el geraspte gemberwortel

1 tl korianderpoeder

1/2 fijn gehakt groen pepertje

200 ml kokoksmelk

500 gr wortel, geschild en in kleine stukjes

1 ltr water

1 1/2 blokje groentebouillon

1 stengel sereh(citroengras)

1 blikje mais (140gr)

2 el munt

 

garnering

verse korianderblaadjes

groen pepertje zonder zaad in dunne ringetjes

BEREIDING:

Fruit uien in olie. Voeg gember en korianderpoeder toe en laat even meebakken. Voeg de rest van de ingrediénten toe, behalve mais en munt. Verwijder citroengras en pureer met staafmixer. Voeg daarna mais en munt toe en laat even meekoken.

OPMAAK:

Schep in kom of diep bord en leg er wat koriander blaadjes en peperringentjes op.