Wortel-kokossoep
VoorgerechtWortel-kokossoep
INGREDIËNTEN:
4 personen
100 gr fijngehakte uien
1 1/2 el geraspte gemberwortel
1 tl korianderpoeder
1/2 fijn gehakt groen pepertje
200 ml kokoksmelk
500 gr wortel, geschild en in kleine stukjes
1 ltr water
1 1/2 blokje groentebouillon
1 stengel sereh(citroengras)
1 blikje mais (140gr)
2 el munt
garnering
verse korianderblaadjes
groen pepertje zonder zaad in dunne ringetjes
BEREIDING:
Fruit uien in olie. Voeg gember en korianderpoeder toe en laat even meebakken. Voeg de rest van de ingrediénten toe, behalve mais en munt. Verwijder citroengras en pureer met staafmixer. Voeg daarna mais en munt toe en laat even meekoken.
OPMAAK:
Schep in kom of diep bord en leg er wat koriander blaadjes en peperringentjes op.