Cha gio chay en pikante Kimchi-pannekoekjes
VoorgerechtCha gio chay en pikante Kimchi-pannekoekjes
!!!!!!!(maak eerst de dipsausjes en komkommersalade)
INGREDIËNTEN:
125 gr geweekte mihoen
40 gr geweekte wolkoren
80 gr geraspte wortel
80 gr geraspte witte kool
4 el fijn gehakte geroosterde pinda’s
2 teentje knoflook fijn gehakt
2 el sojasaus
2 tl gemalen witte peper
2 tl suiker
15 rijstvellen
phuuang-nam dipsaus
10 el vissaus
10 el rijstazijn
5 el water
5 tl fijn gehakte gemberwortel
5 tl suiker
1 kleine rode pepertjes fijn gehakt
5 teentjes knoflook
BEREIDING:
Doe de mihoen ca 4 min in warm water. Daarna laten uitlekken en snij in kleine stukjes. Voeg alle groenten, sojasaus, knoflook ,pinda’s, suiker en peper samen en meng goed door elkaar.
Vull een grote koekepan met lauwwarm water en leg er een rijstvel in om ze zacht te laten worden. (niet te lang want dan wordt het snot) Leg de rijstvel op een plank en leg een streep of bolletje vulling op het vel en vouw de zijkanten dicht en rol op. Leg op een bord met vochtig bakpapier en leg er een vochtige theedoek over om uitdrogen te voorkomen.
INGREDIËNTEN:
180 gr bloem
2 ei
375 ml water
1 1/2 groene en rode peper
2 lenteui
150 gr kimchi
1 1/2 el licht geroosterde witte sesamzaadjes
olijfolie
eventueel taugé
Azijn-soja dipsaus
4 el rijsazijn
12 el sojasaus
4 el sesamolie
2 el fijngehakte rode pepervlokken
BEREIDING:
Maak eerst de dipsaaus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. Doe de gezeefde bloem in een kom en leg het ei in een kuiltje in het midden en klop onder geleidelijk toevoegen van het water een mooi egaal beslag. Roer de andere ingrediënten erdoor en laat even rusten. Vlak voor bakken nog even doorroeren en dan bakken in een grote koekepan. reken ongeveer 2 min per kant.
Komkommer-zeewiersalade
2 komkommers
1 pakje zeewier
lenteuitje
dressing:
3 el rijstazijn
1 el suiker
1 tl sojasaus
1 tl mosterd
2.5 cm geraspte gemberwortel
BEREIDING:
Schil komkommers en snij in de lengte en haal pitjes eruit. Maak mooie blokjes komkommer en meng met zeewier, lenteui en dressing
OPMAAK BORD:
Op elk bordje een loempia en een pannekoekje en wat van de komkommer-zeewier salade. Zet 2 kleine schaaltjes met de dipsausjes naast of op bord.
3