Cha gio chay en pikante Kimchi-pannekoekjes

Voorgerecht

Cha gio chay en pikante Kimchi-pannekoekjes

!!!!!!!(maak eerst de dipsausjes en komkommersalade)

INGREDIËNTEN:

125 gr geweekte mihoen

40 gr geweekte wolkoren

80 gr geraspte wortel

80 gr geraspte witte kool

4 el fijn gehakte geroosterde pinda’s

2 teentje knoflook fijn gehakt

2 el sojasaus

2 tl gemalen witte peper

2 tl suiker

15 rijstvellen

phuuang-nam dipsaus

10 el vissaus

10 el rijstazijn

5 el water

5 tl  fijn gehakte gemberwortel

5 tl suiker

1 kleine rode pepertjes fijn gehakt

5 teentjes knoflook

BEREIDING:

Doe de mihoen ca 4 min in warm water. Daarna laten uitlekken en snij in kleine stukjes. Voeg alle groenten, sojasaus, knoflook ,pinda’s, suiker en peper samen en meng goed door elkaar.

Vull een grote koekepan met lauwwarm water en leg er een rijstvel in om ze zacht te laten worden. (niet te lang want dan wordt het snot) Leg de rijstvel op een plank en leg een streep of  bolletje vulling op het vel en vouw de zijkanten dicht en rol op. Leg op een bord met vochtig bakpapier en leg er een vochtige theedoek over om uitdrogen te voorkomen.

INGREDIËNTEN:

180 gr bloem

2 ei

375 ml water

1 1/2 groene en rode peper

2 lenteui

150 gr kimchi

1 1/2 el licht geroosterde witte sesamzaadjes

olijfolie

eventueel taugé

Azijn-soja dipsaus

4 el rijsazijn

12 el sojasaus

4 el sesamolie

2 el fijngehakte rode pepervlokken

BEREIDING:

Maak eerst de dipsaaus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. Doe de gezeefde bloem in een kom en leg het ei in een kuiltje in het midden en klop onder geleidelijk toevoegen van het water een mooi egaal beslag. Roer de andere ingrediënten erdoor en laat even rusten. Vlak voor bakken nog even doorroeren en dan bakken in een grote koekepan. reken ongeveer 2 min per kant.

Komkommer-zeewiersalade

2 komkommers

1 pakje zeewier

lenteuitje

dressing:

3 el rijstazijn

1 el suiker

1 tl sojasaus

1 tl mosterd

2.5 cm geraspte gemberwortel

 

BEREIDING:

Schil komkommers en snij in de lengte  en haal pitjes eruit. Maak mooie blokjes komkommer en meng met zeewier, lenteui en dressing

OPMAAK BORD:

Op elk bordje een loempia en een pannekoekje en wat van de komkommer-zeewier salade. Zet 2 kleine schaaltjes met de dipsausjes naast of op bord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3