Bisque van Garnalen

Voorgerecht

Bisque van Garnalen

Ingredienten:

( voor 4 personen)
800 gr rauwe garnalen, ontdooid (30-50 garnalen afhankelijk van de grootte),2 grote sjalotten,1 venkelknol, 20 ml olijfolie,80 ml cognac,200 ml witte wijn,600 gr tomatenblokjes (pak of blik)
1l water,200 ml slagroom.

Bereidingswijze:

1) Spoel de garnalen af en droog ze met
keukenpapier. Pel en snipper de sjalotten. Maak de venkelknol schoon en snijd hem in dunne ringen.

2) Verhit de olijfolie op hoog vuur in een hapjespan en bak hierin de garnalen rondom aan. Voeg de boter in stukje toe en laat alles 2-3 minuten op hoog vuur karamaliseren. Haal 8 garnalen uit de pan , pel ze en voeg het afval weer toe aan de pan.

3) Haal de garnalen met de schuimspaan uit de pan. Voeg de sjalotten en de venkel toe en laat ze enkele minuten zweten. Leg de garnalen weer in de pan, Blus het geheel kort af met cognac en witte wijn en laat het volledig inkoken.

4) Voeg de tomatenblokje toe en warm ze 1 minuut mee. Schenk het water in de pan, breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten sudderen. Schuim het geheel regelmatig af.

5) Pureer de bisque met de staafmixer/keukenmachine tot bijna een glad mengsel en druk het door de puntzeef. Als het goed is heb je dan 1 tot 1,2 liter soep.

6) Schenk de gezeefde soep in een pan en laat hem gedurende 10-15 minuten inkoken. Voeg dan 200ml room toe en meng op hoog vuur. Laat de soep nog 3-5 minuten inkoken en pureer hem dan nog een keer enkele seconden met de staafmixer om het schuim te creëren.

7) Schenk de bisque in een glas en hang de achtergehouden garnaal op de rand en mogelijk een dille takje op de oppervlakte.