Carpaccio van rode biet met bloedsinaasappel met geitenkaas kroketjes

Voorgerecht

Carpaccio van rode biet met bloedsinaasappel met geitenkaas kroketjes 

Voor 6 personen

INGREDIËNTEN

geitenkaas kroketjes (8 kleine kroketjes):

300 gr aardappelen

1 ei

150 gr (honing)geitenkaas

75 gr paneermeel

Handje verse peterselie

Zonnebloem olie om in te bakken

salade:

6 rode bieten, gekookt en in plakken gesneden

3 bloedsinaasappels, ontveld en in partjes gesneden

2 rode uien, in ringen gesneden

1 el munt, fijn gesneden

1 el bladpeterselie, fijn gesneden

2 el balsamicoazijn

Sap van de bloedsinaasappels

100 ml olijfolie

Peper en zout

BEREIDING:

Geitenkaas kroketje

Breng een pan water aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten zacht. Verhit ondertussen in een andere (diepe) pan de zonnebloemolie.  Giet de aardappelen af en prak samen met de geitenkaas, peterselie en een snuf peper en zout met een puree stamper (of een staafmixer) fijn tot een puree. Kneed er met je handen een deegbal van en verdeel hem in tweeën. Zet twee diepe borden klaar en klop in bord één het ei los en vul het andere bord met paneermeel. Rol nu van elke bal een langwerpige rol en snijd elke rol in vieren.  Pak voorzichtig een rolletje, wentel hem door het ei en daarna door de paneermeel. Ga door tot alle rolletjes zo bedekt zijn. Frituur de rolletjes per drie of vier stuks (ligt er een beetje aan hoe groot je pan is) tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer vier minuten. Laat ze niet te lang in want net als andere kroketten kunnen ze openbarsten. Laat ze uitlekken op een bodempje van keukenpapier en serveer direct.

De salade:

Snijd van de gekookte biet hele dunne plakken en zet apart (daar maken wij carpaccio van).  Doe de balsamico, sap van de bloedsinaasappel, peper en zout en olijfolie in een maatbeker en meng dit met een staafmixer tot er een smeuïge dressing is ontstaan. Doe de rode ui, de bloedsinaasappel en de gekookte biet bij elkaar in een kom, maak op smaak met peper en zout. Verdeel hier de dressing over en meng goed door.

OPMAAK BORD:

Bedek het bord met de plakjes biet. Leg hier wat van de salade op en plaats het geitenkaas kroketje hierbij. Garneer tenslotte met fijngesneden munt en bladpeterselie.