Salade van kalfstong, kwarteleitjes en French dressing

Voorgerecht

Salade van kalfstong, kwarteleitjes en French dressing

Ingrediënten:

Kalfstong pocheren

1 ui,1 prei,1 wortel,2 blaadjes laurier,1 gepekelde kalfstong.
French Dressing
1 sjalot,100 ml witte wijnazijn,1 tl fijne mosterd, 300 ml olijfolie,0.5 bosje peterselie,

Garnituren

1 kropsla,2 gekookte rode biet,8 kwarteleitjes, 100 g notenmix,50 g rucola sla

Bereidingswijze:

Kalfstong pocheren

Pel de ui. Snijd de groente in stukken en breng in een pan met ruim water aan de kook. Scheur de
laurierblaadjes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper en laat (afhankelijk van degrootte) de kalfstong in 6 tot 8 uur langzaam garen. Als het puntje van de tong te pellen is, is de kalfstong gaar. Laat de tong in zijn eigen kookvocht afkoelen en pel het vel van de tong. Snijd de tongin blokjes van circa 1,5 centimeter. French Dressing

Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met een beetje zout, peper, witte wijnazijn en mosterd. Voegdaarna druppelsgewijs de olijfolie toe. Hak de peterselie fijn en voeg voor het serveren toe aan de dressing. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnituren

Pluk de kropsla en leg de sla op ijswater. Schil en snijd de bieten in brunoise. Kook de kwarteleitjescirca 1 minuut en spoel ze koud. Pel de eitjes en halveer ze. Verwarm een pan en rooster de notenmixmin circa 3 minuten goudbruin.
Serveren
Leg de kropsla en rucola in het midden van het bord. Verdeel de kalfstong, gesneden biet, kwarteleitjesen noten over het bord. Druppel hier de French dressing omheen. Tip
Wil je de kalfstong zelf pekelen? Leg de tong dan 12 uur in koud en gezouten water in de koelkast. Dejuiste verhouding is hierbij 30 gram zout op 1 liter water. Voor het pekelen van een kalfstong heb je ongeveer 2 liter water nodig.