Compote van witlof met gebakken geitenkaas en kruidensla

Voorgerecht

Compote van witlof met gebakken geitenkaas en kruidensla 

Voor 4 personen 

 INGREDIENTEN:
Compote:

400 gr witlof

1 dl witte wijn

75 gr kristalsuiker

Sap van ½ citroen

½ theelepel zout 

Geitenkaas:

4 stukken verse geitenkaas van 100 gram 

3 eiwitten

3 eetlepels bloem

75 gr. Panko (Japanse paneermeel)

1 eetlepel gehakte peterselie

Plantaardige olie

boter 

Kruidensla:

2 takjes dragon

10 blaadjes basilicum

10 sprieten bieslook

100 gr. spinazie

Sap van ½ citroen

½ dl water

1 eetlepel kristalsuiker 

BEREIDING:

Compote:

Snijd de struikjes witlof in fijne stukken. Meng ze met de overige ingrediënten in een pan, zet de deksel erop en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur laag en laat de compote 20 minuten zachtjes stoven. 

Geitenkaas:

Roer de eiwitten los. Meng de bloem met de panko en de gehakte peterselie. Wentel de stukken geitenkaas door het eiwit en druk ze daarna in het pankomengsel; herhaal deze handeling (hoe meer laagjes paneer om de kaas, hoe knapperiger de korst).
Verhit een koekenpan met een mengsel van olie en boter en bak de geitenkaas op halfhoog vuur rondom krokant. 

Kruidensla

Pluk de blaadjes van de kruiden en snijd de spinazie in lange slierten. Leg de sla in ijskoud water tot het moment van serveren. Meng het citroensap met het water en de suiker tot de suiker is opgelost. 

OPMAAK BORD:

Verdeel de compote van lof over de borden en leg er een krokant stuk geitenkaas op. Haal de goed droog geslingerde sla snel door de dressing van citroen en suiker en verdeel hem op de geitenkaas.