Karnemelk – linzensla – koolrabi – gerookte zalm

Voorgerecht

Karnemelk – linzensla – koolrabi – gerookte zalm 

Voor 10 personen 

INGREDIENTEN (10 personen):

100 gram rode linzen

½ koolrabi

150 gram gerookte zalm

2 eetlepels witte balsamico-azijn

1 dl arachideolie

1 bussel rucola 

1 liter karnemelk

2 dl room 

BEREIDING :

De linzen koken in licht gezouten water volgens de aanduidingen ( rode 5 minuten, groene 15 minuten). De arachideolie en de rucola gedurende 5 minuten mixen en daarna doorzeven. De koolrabi in een brunoise snijden en garen (ongeveer 15 minuten) in witte balsamico-azijn en groene olie. De linzen en koolrabi onder mekaar mengen. 

Karnemelkschuim: 

1 liter kippenbouillon laten inkoken tot 1 dl. 1 liter karnemelk en 2 dl room toevoegen. Opnieuw laten inkoken tot lichte binding. Kruiden met peper en zout. Opnieuw opwarmen tot ongeveer 80 graden Celsius. Opschuimen met een mixer. Er het schuim telkens aflepelen. 

OPMAAK: 

In een kommetje een weinig koolrabi-linzen schikken. Er enkele snippers gerookte zalm bij leggen. Afwerken met een lepeltje karnemelkschuim en een streepje groene olie.