Crème brûlée van limoncella met frambozen,aardbeien en

Nagerecht

Crème brûlée van limoncella met frambozen,aardbeien en yoghurtsorbet

4 personen

INGREDIENTEN:

Crème brûlée van limoncella

2 eieren

60 gr suiker

250 gr room

15 gr limoncella

1/2 limoen voor limoenrasp

Tuille beslag

100 gr gebruneerde boter

100 gr poedersuiker

100 gr bloem

100 gr eiwit

24 frambozen

8 aardbeien

arbequina olijfolie (valderama)

Bodem van zanddeeg

225 bloem

160 gr basterdsuiker

160 gr koude boter

80 gr eidooier

5 gr bakpoeder

Yoghurtsorbet

500 gr yoghurt

125 witte basterdsuiker

Cressen

Vananco leaves

paztizz tops (beide vanKoppert cress)

BEREIDING:

créme brûlée

Vermeng eieren en suiker d.m.v rustig roeren. Voeg room, limoncella en limoenrasp toe, Roer rustig door elkaar tot een homogene massa. Wegzetten in de koeling gedurende 24 uur.Schenk de créme in de gewenste vorm en gaar de créme brûlée op 100C gedurende 45 minuten. Na afkoeling m.b.v. twee verschillende maten van stekertjes uitsteken.

Tuille beslag

Bruneer de boter tot de boter donkerbruin/stroperig wordt. (mag niet verbranden) Vermeng de boter met de gezeefde poedersuiker. Dan de gezeefde bloem en de helft van het eiwit bij het mengsel. Alshet mengsel glad is dan de andere helft van het eiwit toevoegen. Doe in spuitzak en spuit beslag in smalle lijntjes op het bakpapier. 6 min bakken op 180C. Direct uit de oven samenvouwen tot een decoratief pakketje.

Marineer er fruit met olijfolie en limoenrasp.

Zandgebak

Zeef bloem en suiker in een beslagkom. Snij de koude boter in kleine stukjes en vermeng met bloemmengsel. Voeg eidooier toe en kneed zo snel mogelijk. Laat deegrol in plastic gedurende 60 min. rusten in koeling. Rol daarna uit tot 5mm dikte en bak de zanddeegbodum op 170C gedurende 7 min. af. Steek de gewenste vorm uit gelijk aan vormen van de crême brûlée. Bestrooi  met rietsuiker en karameliseer met brander.

Yoghurtsorbet

Vermeng yoghurt en suiker en draai rustig in ijsmachine

OPMAAK BORD:

Plaats 2 verschillende créme brûlées op rechthoekig bord om en om met roodfruit. Dresseer het fruit met de overgebleven marinade van het fruit. Versier met cress en maak gerecht af met een bolletje ijs en het mooie koekje van tuillebeslag