Soep van bospeen, dragon, bulgar en kokkels of mosselen
VoorgerechtSoep van bospeen, dragon, bulgar en kokkels of mosselen
INGREDIËNTEN:
4 personen:
8 mini/kleine bospenen
3 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1/2 bosje dragon (alleen blad)
1 stengel bleekselderie, fijngesneden
1 takje tijm, geritst
1 laurierblad
500 gr kokkels of mosselen
100 gr crème fraiche
boter
1 ltr wortelsap
75 ml zonnebloemolie en een scheutje olijolie
200 gr bulgar
500 ml groentebouillon
100 ml witte wijn
zout en peper
BEREIDING:
Wortelsoep
Bak 1 sjalot, 1 teen knoflook en het laurierblad op een niet te hoog vuur een paar minuten aan in de zonnebloemolie. Blus af met de wortelsap en kook in tot 1/3. Breng op smaak met zout en peper. Monteer met de crème fraiche.
Dragonolie
Draai de dragon met 75 ml zonnebloemolie in de blender tot een mooie groene olie. breng op smaak met peper en zout.
Bulgar
Zet de bulgar aan in een hete pan met een beetje olijolie, 1 sjalot en 1 teen knoflook. Blus af met de groentebouillon en kook gaar. Breng op smaak met peper en zout en wat van de dragonolie
Kokkels/mosselen
Zweet bleekselderie, tijm en 1 sjalot aan in wat zonnebloemolie. Voeg kokkels toe en bak even mee. Blus af met de witte wijn en plaats deksel op de pan. Als de kokkels opensattan, afgieten en wat peper toevoegen.
Mini/klein bospeen
Blancheer de bospeen beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.
OPMAAK BORD:
Verwarm de soep. Verwarm de bospeen in wat boter en water. Breng op smaak met peper en zout. Maak met behulp van eetlepels een quenelle van de bulgar en plaats aan zijkant van diep bord. Verdeel de kokkels en bospeen er langs/overheen. druppel wat dragonolie erover. Schenk de soep aan tafel in de borden