Romige Courgettesoep met Dolcelatte

Voorgerecht

Romige Courgettesoep met Dolcelatte

Ingrediënten (5 personen)

2 el Olijfolie

15 gr Boter

1 x Ui, grof gesnipperd

900 gr Courgette, in plakjes

250 gr Pancetta

1 tl Gedroogde oregano

6 dl Groentebouillon

250 gr Dolce latte, zonder korst, in

blokjes

3 dl Room

2 x Takje verse oregano

Zout, Peper

Bereiding

1. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de pancetta op hoog vuur

goudbruin en krokant. Laat het braadvet niet verbranden. Zeef de krokante

stukjes spek uit het braadvet. Zet de spekjes opzij.

2. Verhit de olie en boter in een grote pan tot ze schuimen. Voeg de ui toe en fruit

hem in ca. 5min., onder regelmatig roeren, zacht maar niet bruin.

3. Voeg de courgettes en oregano en zout en peper naar smaak toe. Bak alles ca.

10 min. op middelmatig vuur en roer regelmatig om.

4. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook onder regelmatig roeren. Draai het

vuur laag, dek de pan gedeeltelijk af en laat de soep ca. 30 min. zachtjes koken.

Roer af en toe. Voeg 125gr dolce latte in blokjes toe en roer tot ze gesmolten

zijn.

5. Pureer de soep in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel en druk

hem vervolgens door een zeef in een schone pan.

6. Voeg twee derde van de room toe en verhit de soep al roerend op laag vuur tot

hij heet is, maar niet kookt.

7. Doe de soep in voorverwarmde kommen.

Presentatie

Giet in elke kom wat van de resterende room en garneer de soep met verse oregano

en verkruimelde overgebleven dolce latte. Voeg tot slot de krokant gebakken spekjes

toe. Serveer meteen !

Wijn

Grüner Veltliner