Snijboon à la carbonara
VoorgerechtSnijboon à la carbonara
4 personen
INGREDIËNTEN:
16 snijbonen
100 gr beuken-of bundelzwammen
1 sjalot gesnipperd
2 takjes tijm, geritst
100 gr plakjes ontbijtspek
4 kwarteleitjes
klontje boter
parmezaanse kaas, fijngeraspt
mespuntje kerriepoeder
olijfolie
wittewijnazijn
zout en peper
BEREIDING:
Snijboon
Snij met een dunschiller lange repen van de snijboon. blancheer 30 seconden in gezouten kokend water en dompel daarna in ijswater. Laat uitlekken en zet
apart.
Ontbijspek (“spekzout”)
Vries spek even in. Snij in zo klein mogelijke stukjes en bak krokant. Hou apart.
Zwammen
Bak de zwammen in wat olijolie met sjalot en tijm, kerripoeder en zout en peper.
Kwarteleitjes
Verwarm water met wat azijn tot tegen e kook aan. Breek de eitjes voorzichtig stuk voor stuk in het water en pocheer 1 minuut. Dompel ze dan even in koud
water.
OPMAAK BORD:
Verwarm de snijbonen in een pannetje met wat boter en breng op smaak met peper en zout. Warm de zwammen nog even op. Als eerste leg je de eitjes op het bord. Daarnaaste de snijbonen en zwammetjes en als laatste het spekzout ernaast. rasp wat parmezaanse kaas over snijbonen en zwammen