Snijboon à la carbonara

Voorgerecht

Snijboon à la carbonara

4 personen

INGREDIËNTEN:

16 snijbonen

100 gr beuken-of bundelzwammen

1 sjalot gesnipperd

2 takjes tijm, geritst

100 gr plakjes ontbijtspek

4 kwarteleitjes

klontje boter

parmezaanse kaas, fijngeraspt

mespuntje kerriepoeder

olijfolie

wittewijnazijn

zout en peper

BEREIDING:

Snijboon

Snij met een dunschiller lange repen van de snijboon. blancheer 30 seconden in gezouten kokend water en dompel daarna in ijswater. Laat uitlekken en zet

apart.

Ontbijspek (“spekzout”)

Vries spek even in. Snij in zo klein mogelijke stukjes en bak krokant. Hou apart.

Zwammen

Bak de zwammen in wat olijolie met sjalot en tijm, kerripoeder en zout en peper.

Kwarteleitjes

Verwarm water met wat azijn tot tegen e kook aan. Breek de eitjes voorzichtig stuk voor stuk in het water en pocheer 1 minuut. Dompel ze dan even in koud

water.

OPMAAK BORD:

Verwarm de snijbonen in een pannetje met wat boter en breng op smaak met peper en zout. Warm de zwammen nog even op. Als eerste leg je de eitjes op het bord. Daarnaaste de snijbonen en zwammetjes en als laatste het spekzout ernaast. rasp wat parmezaanse kaas over snijbonen en zwammen