Risotto met Langoustinestaartjes en Lavas

Voorgerecht
  1. Risotto met Langoustinestaartjes en Lavas

INGREDIËNTEN

42 Langoustines (ca. 2 p/p)

100 gr wortel

100 gr sjalot (2 sjalotten)

100 gr knolselderij (1 knolselderij) olijfolie

500 gr arborio rijst

0.5 dl droge witte wijn (1 liter - Roen)

1 l gevolgeltebouillon

150 gr geraspte parmezaanse kaas

1 lavas (bosje)

1 dl geslagen room

BEREIDING

Breek de koppen en scharen van de langoustines (gebruik ze voor een schaaldierencoulis) pel ze en verwijder het darmkanaal. Snijd wortel‚ sjalot en knolselderij tot een ragfijne brunoise (blokjes). Verhit een klein Iaagje olijfolie in een pan en zweet daarin de groenten aan zonder te kleuren. Voeg dan de rijst toe en schep het geheel even om. Blus af met de witte wijn en laat deze al kokende zo goed als verdampen. Vul de pan nu bij met gevogeltebouillon tot de rijst net onder staat. Gaar de rijst onder regelmatig roeren en af en toe bijvoegen van bouillon in ongeveer 20 minuten gaar; de korrel moet nog een ‘beet' hebben. Sauteer de langoustines glazig in wat hete olijfolie. Roer de geraspte de Parmezaanse kaas en de gesneden lavas door de rijst de geslagen room en meng er voorzichtig de langoustines door. Spatel tot slot de geslagen room door de rijst en voeg naar smaak zout toe.