Kletskop gevuld met salade van grijze garnalen en avocado
Voorgerecht- Kletskop gevuld met salade van grijze garnalen en avocado
Let op: Maak eerst het kletskoppenbeslag
INGREDIËNTEN
Kletskop
125 gr. poedersuiker
60 gr. sesam wit
30 gr. sesam zwart
40 gr. limoen sap (4x limoen)
40 gr. bloem
30 gr. gesmolten boter
5 gr. Japanse kruiden mix (Harry zijn voorraad) Siliconen matjes
Slagersfolie Ring
Garnalen
30 gr. garnalen p.p. (500gr)
3 rijpe avocado
3 tenen knoflook
1 sjalotje mayonaise
Cocktailsaus
1 eidooier
1 tl mosterd
1 el azijn paprikapoeder ketchup cognac
sherry peper / zout
Serveren
kleine soepborden kropje little gem cress voor garnering
Wijn
Grauer burgunder of Pinot Gris
BEREIDING
Kletskop
Meng alle ingrediënten in een kom tot een smeuïg beslag. Verdeel het beslag over twee siliconenmatjes, bedek het met slagersplastic en rol het beslag zo dun mogelijk uit. Leg de matjes op de bakplaat en bak af 20 minuten op 140º in de oven. Leg het siliconen matje omgekeerd op een schone snijplank. Maak het matje los en snij de kletskoppen in repen ter breedte van de metalen ringen van rond 4 cm. Deze reep oprollen om de ring en op de overlap flink aandrukken om zo aan elkaar te plakken. Het overschot wegsnijden. Zet de ring op een schaaltje. Het overschot schuin doormidden snijden tot een driehoekje. Maak zo twaalf ringen. Als de kletskopreep te hard wordt weer even opwarmen in de oven om zacht te laten worden.
De garnalen
De garnalen licht aanmaken met mayonaise en op smaak brengen met peper en zout en zet koud weg. De avocado doorsnijden, pit verwijderen en in kleine stukjes uitlepelen. Meng de avocado met de fijngesneden sjalotjes en knoflook en meng dit ook met wat mayonaise. Geef peper en zout en zet koud weg.
Cocktailsaus
Meng alle ingrediënten in een smalle maatbeker met de staafmixer. Het volume moet groot genoeg zijn voor 12 gerechtjes.
Opmaak
Zet de kletskopring in een klein soepbordje. Vul de kletskop met sla, daarna de avocado, dan de garnalen en als laatste de cocktailsaus. Steek er als laatste het driehoekje kletskop in. Maak af met wat cress en serveer.
NOTITIES
Let op: nodig siliconen matjes en slagersfolie en ring.