Kletskop gevuld met salade van grijze garnalen en avocado

Voorgerecht
  1. Kletskop gevuld met salade van grijze garnalen en avocado 

Let op: Maak eerst het kletskoppenbeslag

INGREDIËNTEN

Kletskop

125 gr. poedersuiker

60 gr. sesam wit

30 gr. sesam zwart

40 gr. limoen sap (4x limoen)

40 gr. bloem

30 gr. gesmolten boter

5 gr. Japanse kruiden mix (Harry zijn voorraad) Siliconen matjes

Slagersfolie Ring

Garnalen

30 gr. garnalen p.p. (500gr)

3 rijpe avocado

3 tenen knoflook

1 sjalotje mayonaise

Cocktailsaus

1 eidooier

1 tl mosterd

1 el azijn paprikapoeder ketchup cognac

sherry peper / zout

Serveren

kleine soepborden kropje little gem cress voor garnering

Wijn

Grauer burgunder of Pinot Gris

BEREIDING

Kletskop

Meng alle ingrediënten in een kom tot een smeuïg beslag. Verdeel het beslag over twee siliconenmatjes, bedek het met slagersplastic en rol het beslag zo dun mogelijk uit. Leg de matjes op de bakplaat en bak af 20 minuten op 140º in de oven. Leg het siliconen matje omgekeerd op een schone snijplank. Maak het matje los en snij de kletskoppen in repen ter breedte van de metalen ringen van rond 4 cm. Deze reep oprollen om de ring en op de overlap flink aandrukken om zo aan elkaar te plakken. Het overschot wegsnijden. Zet de ring op een schaaltje. Het overschot schuin doormidden snijden tot een driehoekje. Maak zo twaalf ringen. Als de kletskopreep te hard wordt weer even opwarmen in de oven om zacht te laten worden.

De garnalen 

De garnalen licht aanmaken met mayonaise en op smaak brengen met peper en zout en zet koud weg. De avocado doorsnijden, pit verwijderen en in kleine stukjes uitlepelen. Meng de avocado met de fijngesneden sjalotjes en knoflook en meng dit ook met wat mayonaise. Geef peper en zout en zet koud weg.

Cocktailsaus

Meng alle ingrediënten in een smalle maatbeker met de staafmixer. Het volume moet groot genoeg zijn voor 12 gerechtjes. 

Opmaak

Zet de kletskopring in een klein soepbordje. Vul de kletskop met sla, daarna de avocado, dan de garnalen en als laatste de cocktailsaus. Steek er als laatste het driehoekje kletskop in. Maak af met wat cress en serveer.

 

NOTITIES

Let op: nodig siliconen matjes en slagersfolie en ring.