Truffel Van “Hollandse Nieuwe” op salade van rode biet en roggebroodkruim
Voorgerecht- Truffel Van “Hollandse Nieuwe” op salade van rode biet en roggebroodkruim
INGREDIËNTEN
Haringtruffel
1/2 haring p/p (7 haringen - Bernard haalt)
1 banaansjalot Siliconen bolletjesmat
Bietensalade
1 pakje gare biet 1 banaansjalot Rode wijnazijn Olijfolie
Peper
Roggebrood Roggebrood Bieslook
Opmaak
Bieslook
Wijnvoorstel:
Picpoul de Pinet - Roen
BEREIDING
Haringtruffel
Snijd van elke halve haring een reepje voor de garnering, snijd de rest van de haring brunoise. Snipper 1 banaansjalot en meng dit door de haring. Schep het mengsel in de een-na-kleinste siliconen bolletjesmat en plaats dit in de vriezer gedurende 20 minuten.
Bietensalade
Snijd de bieten julienne, snipper de sjalot. Meng dit door elkaar en breng op smaak met een scheutje rode wijnazijn, olijfolie en peper.
Roggebrood
Snijd het roggebrood kruimelend, snijd de bieslook zeer fijn. Meng dit door elkaar. Het wordt een soort grove paneermeel. Haal de haring uit de vriezer. Rol van twee halve bolletjes een balletje en haal dit door het roggebroodmengsel.
Opmaak
Zet een klein ringetje (5 cm doorsnee) op het bord. Doe daar een laagje bietensalade in, stamp dit even aan. Plaats het balletje erop en garneer met het reepje haring en een spriet bieslook.
Druppel wat olijfolie eromheen.
NOTITIE
- Extra benodigdheden: Bolletjesmat siliconen en ring ivm de opmaak.
Let op: Maak eerst het kletskoppenbeslag
INGREDIENTEN
Kletskop
125 gr. poedersuiker
60 gr. sesam wit