Truffel Van “Hollandse Nieuwe” op salade van rode biet en roggebroodkruim

Voorgerecht
  1. Truffel Van “Hollandse Nieuwe” op salade van rode biet en roggebroodkruim

 

INGREDIËNTEN

Haringtruffel

1/2 haring p/p (7 haringen - Bernard haalt)

1 banaansjalot Siliconen bolletjesmat

Bietensalade

1 pakje gare biet 1 banaansjalot Rode wijnazijn Olijfolie

Peper

 

Roggebrood Roggebrood Bieslook

Opmaak

Bieslook

 

Wijnvoorstel:

Picpoul de Pinet - Roen

 

BEREIDING

Haringtruffel

Snijd van elke halve haring een reepje voor de garnering, snijd de rest van de haring brunoise. Snipper 1 banaansjalot en meng dit door de haring. Schep het mengsel in de een-na-kleinste siliconen bolletjesmat en plaats dit in de vriezer gedurende 20 minuten.

Bietensalade

Snijd de bieten julienne, snipper de sjalot. Meng dit door elkaar en breng op smaak met een scheutje rode wijnazijn, olijfolie en peper.

Roggebrood

Snijd het roggebrood kruimelend, snijd de bieslook zeer fijn. Meng dit door elkaar. Het wordt een soort grove paneermeel. Haal de haring uit de vriezer. Rol van twee halve bolletjes een balletje en haal dit door het roggebroodmengsel.

Opmaak

Zet een klein ringetje (5 cm doorsnee) op het bord. Doe daar een laagje bietensalade in, stamp dit even aan. Plaats het balletje erop en garneer met het reepje haring en een spriet bieslook.

Druppel wat olijfolie eromheen.

 

NOTITIE

  1. Extra benodigdheden: Bolletjesmat siliconen en ring ivm de opmaak.

 

Let op: Maak eerst het kletskoppenbeslag

 

INGREDIENTEN

 

Kletskop

125 gr. poedersuiker

60 gr. sesam wit