Lamskotelet met bacon en groenenkruidenkorst op een witte bonenpuree

Hoofdgerecht

Lamskotelet met bacon en groenenkruidenkorst op een witte bonenpuree

Voor 4 personen 

INGREDIËNTEN:

1 lamsrack van ca. 800 gram, bijgesneden

Zout, peper, 

8 dunne plakjes bacon

1 EL fijn gehakte peterselie

2 EL vers geraspte broodkruimels

4 EL toscaanse olijfolie

4 salieblaadjes

1 takje rozemarijn

1 teen knoflook, halveert

500 gram vleesbouillon

2 EL koude boter 

bonenpuree

200 gr witte bonen, 1 nachtje geweekt

4 EL  Toscaanse olijfolie

1 knoflookteen grof gehakt

3 salieblaadjes

1 laurierblad 

BEREIDING:

bonenpuree:

Breng de bonen in het inweekwater aan de kook en laat het anderhalf uur garen tot dat ze zacht zijn. Giet het water af en pureer de bonen met een mixer en passeer ze door de zeef. Verhit de helft van de olie in een kleine pan, voeg knoflook en kruiden toe, sauteer ze tot de knoflook lichtbruin is. Voeg de gearomatiseerde en de overgebleven olie toe aan de bonenpuree en maak het op smaak met zout. 

Hak het rack in 8 koteletjes met een hakmes. Wrijf de koteletjes in met zout en peper en verpak ze in een plak bacon zet dit vast met een houten stokje. Voeg de broodkruimels samen met de peterselie en rol de koteletjes hier doorheen.

Warm de oven voor op 180 gr. Verhit de olijfolie en de kruiden in een casserole tot dat deze erg heet zijn. Bak het vlees op beide zijdes bruin zet het dan in de voorverwarmde oven op 180 gr. En laat het 8 tot 10 minuten braden. Wikkel ze in aluminiumfolie en houd ze warm.

Ontvet de bakpan op het vuur en blus af met de bouillon. Reduceer de jus tot een derde, afproeven, door een zeef passeren en roer de koude boter er doorheen. 

OPMAAK BORD:

Schep de warme bonenpuree op een voorverwarmde borden en plaats de lamskotelet ernaast omgeven door saus.