Langoustine dumplings in curry-kokosnoot bouillon met paddenstoelen en pompoen

Voorgerecht

Langoustine dumplings in curry-kokosnoot bouillon met paddenstoelen en pompoen

Voor 4 personen 

INGREDIÉNTEN
bouillon:

1 eL boter

2 sjalotten in dunne schijven gesneden

1 eL knoflook in dunne schijven gesneden

500 ml kippenbouillon

60 ml kokosnootmelk

3 stengels citroengras fijn gehakt

1 eL fijn gehakte verse koriander

2 eL kerriepoeder 

dumplings:

3 eL fijn gehakte verse koriander

3 eL lente ui fijn gehakt

3 eL verse gember fijn gehakt

12 dunne wontonvellen 

12 langoustines, ontschaalt en schoongemaakt

3 eL boter, gesneden in 1 cm grote dobbelsteentjes

Fijn zeezout en vers gekneusde witte peper 

200 gr pompoen, geschild en zonder zaadhuis

1 eL boter, fijn zeezout en vers gekneusde witte peper 

Garnituur:

4 eL vers geperst limoensap

1 tL kerriepoeder

4 shiitake paddenstoelen, zonder steel, in schijven gesneden en in koolzaadolie gebakken

1 eL verse koriander, alleen blad gesneden in strookjes 

BEREIDING:

Bouillon:

Smelt de boter in een pan, voeg de sjalotten en knoflook toe en bij laag vuur gaar koken. Voeg de overige ingrediënten toe en laat het nog 5 minuten sudderen. Passeer het door een fijne zeef. 

Dumplings:

In een kleine kom de gehakte koriander met de lente ui en de gember door elkaar heen roeren. Bestuif het werkblad met meel. Leg de wontonvellen vlak neer en leg er een langoustine en een stukje boter op. Strooi er de koriandermix overheen. Veeg wat water op de randen van de wontonvellen en vouw ze in kleine pakketjes. Druk de randen goed samen. Bedek ze onder een vochtige doek en plaats de dumplings in de koelkast. 

Verwarm de oven voor tot 190 graden. Plaats de stukken pompoen in de beboterde schaal. Bestrooi het met zout en peper en leg er botervlokken op. Bedek de schaal met aluminiumfolie en gaar in de oven in ca. 1 uur. Even afkoelen laten, dan de van pompoen met behulp van een kleine lepel 12 kleine quenelles uitsteken. 

OPMAAK BORD:

Breng een pan met gezouten water aan de kook en laat de dumplings daar 4 minuten licht koken. Schik de 3 dumplings en de 3 pompoenquenelles afwisselend in een diep bord. Besprenkel het met limoen sap, bestuif het met kerriepoeder en garneer het met Shiitake en Koriandergroen. Giet daarbij voorzichtig de curry-kokosnoot bouillon.