anti pasta

Voorgerecht

Anti pasta:  een stukje Mortadella

                    Crostini tuinboon met citroen en peccorini

                    Carpaccio di Tonno met petit brunoise rucola dressing

 

INGREDIENTEN:

1 of 2 semi gedroogte tomaten

Enige olijven

Een stukje mortadella

Bruschette di fave

12 sneetjes brood

Rasp en sap van 2 citroenen

60 gr pecorino

4 flinke tenen knoflook, geplet

Extra vergine olie

Zeezout en versgemalen peper 

600 gr verse tonijn in dunne plakjes gesneden

350 gr wortel

200 gr courgette

1 bosje radijsjes

1 bosje rucola

1 citroen

1 stukje verse gember

Olijfolie extra vergine

Zout 

Bereiding Bruschette di fave:

Dop de tuinbonen en breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Blancheer alleen de grote bonen ongeveer 5 minuten. Giet ze af en verwijder de grijze velletjes van de boontjes zodat felgroene boontjes overblijven. Vermeng deze met de achtergehouden rauwe bonen en voeg olie, citroensap en de geraspte schil toe. Rooster de sneetjes brood aan twee kanten en wrijf een kant van elk sneetje in met de gekneusde knoflook. Besprenkel de sneetjes met een scheutje olijfolie en beleg met het tuinbonen mengsel. Bestrooi met een beetje zeezout en versgemalen peper en de geraspte pecorino. 

Bereiding carpaccio di tonno con verdure e salsa stuzzicante (12 personen):

Rasp de wortelen, schil de courgette en maak de radijsjes schoon. Snij alles brunoise. Bereid het sausje voor bij de groente en de vis als volgt: doe de rucola met de geschilde gember in de blender en voeg het gezeefde sap van de citroen, 6 eetlepels olijfolie en een snufje zout toe. 

OPMAAK BORD:

Serveer vis, groente en sausje op de borden.