Waddenzeegarnalen met runderrookvlees

Voorgerecht

Waddenzeegarnalen met runderrookvlees (Jef Schuur)

INGREDIËNTEN:
100 gr gepelde Waddenzeegarnalen
30 gr runderrookvlees (dun gesneden)
1/4 komkommer
1 el mayonnaise
1 el crème fraîche
bosje krulpeterselie
1 dl olijfolie
1 dl sushi azijn
1 el mirin
peper en zout
vershoudfolie

BEREIDING:
Controleer de garnalen op schilletjes.
Schil de komkommer en snijd hier brunoise van (kleine blokjes van 2 bij 2 mm).
Leg de komkommer in wat sushi azijn met mirin.
Meng de mayonnaise met de crème fraîche tot een gladde massa.
Draai de peterselie met de olijfolie in een keukenmachine tot een gladde crème.
Meng tweederde van de komkommer met de garnalen en breng op smaak met peper en zout.
Leg het runderrookvlees op vershoudfolie, leg hier de garnalen op en maak van het geheel een mooie rol.
Snijd hier vier mooie porties van.

OPMAAK BORD: