Blauwschimmelkaas met marmelade van aubergine en port

Nagerecht

BLAUWSCHIMMELKAAS MET MARMELADE VAN AUBERGINE EN PORT

4 personen

200 g blauwschimmelkaas (Bleu Auvergne of andere)  

1 aubergine  

3 dl jonge port met donkerrode kleur (ruby)
80 g griessuiker  

zout 

water

BEREIDING:
Haal met een dunschiller de donkere schil van de aubergine.
Snijd de schil in lange fijne slierten en fruit die op 140˚C.
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze lichtjes met zout.
Snijd het vlees van de aubergine in middelgrote stukken en stoof die onder deksel op een zacht vuur  met de helft van de port en de suiker.
Roer regelmatig en voeg indien nodig een weinig water toe.
Na ongeveer 20 tot 30 minuten vormt zich een donkerrode marmelade die u verder laat afkoelen in de koelkast.
Laat de rest van de port zachtjes inkoken tot u een sausje (coulis) krijgt. Laat ook dit afkoelen.

OPMAAK:

Verdeel de kaas over de borden.
Lepel er een lepeltje marmelade van aubergine bij.
Schik hierop wat (gefrituurde) auberginestro en werk af met een lepeltje portsaus.