Moes van bloemkool met oscietra-kaviaar en een sausje van wodka en peterselie
VoorgerechtMOES VAN BLOEMKOOL MET OSCIETRA-KAVIAAR EN EEN SAUSJE VAN WODKA EN PETERSELIE
4 personen
INGREDIËTEN
MOES
200 g bloemkool
2dl half opgeklopte room
4 gelatineblaadjes
cayennepeper, peper en zout een eetlepel olie voor de vormpjes
takje gele krulsla
60 g kaviaar (naar smaak en budget)
SAUSJE
2 takjes peterselie
1 dl olijfolie
2 cl wodka
BEREIDING:
Gaar de bloemkool in water met zout
Mix of maal ze in de blender of keukenmachine en druk de massa door een grove zeef
Week de gelatineblaadjes in koud water en meng ze met een beetje van het opgewarmde bloemkool mengsel tot ze opgelost zijn
Laat alles afkoelen en meng de moes met de room. Kruid met zout en cayennepeper
Verdeel de moes in vormpjes die u vooraf met wat olie hebt ingewreven.
Laat de moes verder opstijven in de koelkast
OPMAAK:
Plaats de vormpjes op de borden en snijd de moes los met een mesje
Schik een takje krulsla op de moes, samen met een lepeltje kaviaar
Mix de takjes peterselie in de blender met 1 dl olijfolie en een scheut bloemkoolnat en wat wodka. Kruid met peper en zout en druk het sausje door een grove zeef. Lepel het sausje rond de moes