Moes van bloemkool met oscietra-kaviaar en een sausje van wodka en peterselie

Voorgerecht

MOES VAN BLOEMKOOL MET OSCIETRA-KAVIAAR EN EEN SAUSJE VAN WODKA EN PETERSELIE

4 personen
INGREDIËTEN

MOES

200 g bloemkool  

2dl half opgeklopte room 

4 gelatineblaadjes 

cayennepeper, peper en zout   een eetlepel olie voor de vormpjes 

takje gele krulsla  

60 g kaviaar (naar smaak en budget)

SAUSJE
2 takjes peterselie  

1 dl olijfolie  

2 cl wodka

BEREIDING:
Gaar de bloemkool in water met zout
Mix of maal ze in de blender of keukenmachine en druk de massa door een grove zeef
Week de gelatineblaadjes in koud water en meng ze met een beetje van het opgewarmde bloemkool mengsel  tot ze opgelost zijn
Laat alles afkoelen en meng de moes met de room. Kruid met zout en cayennepeper
Verdeel de moes in vormpjes die u vooraf met wat olie hebt ingewreven.
Laat de moes verder opstijven in de koelkast

OPMAAK:
Plaats de vormpjes op de borden en snijd de moes los met een mesje
Schik een takje krulsla op de moes, samen met een lepeltje kaviaar
Mix de takjes peterselie in de blender met 1 dl olijfolie en een scheut bloemkoolnat en wat wodka. Kruid  met peper en zout en druk het sausje door een grove zeef. Lepel het sausje rond de moes