Lauwwarme oester

Voorgerecht

Lauwwarme oesters


INGREDIENTEN:


Oester 1 pp
1 kg Wilde spinazie
2 Sjalot
Knoflook
1 dl sherry azijn
60gr Dijon mosterd
40gr Oesternat
1.6 dl Room
Peper/Zout/Poedersuiker
Haringkaviaar


BEREIDING:
De Oesters:
Maak de oester open (oestermes in “putje” aan de puntkant steken. Je voelt dat ie op een moment loslaat) en snijd hem los uit de schelp. Vang het vocht op en bewaar ze op een plateau. Zeef het vocht. Maak de onderste schelp schoon en zet deze op een plateau.

Spinazie:
Was de spinazie. Zoek 13/15 grote bladeren uit de spinazie en blancheer deze even apart af (aantal personen). Droog ze op keukenpapier. Wok de rest van de spinazie met de teen geplette knoflook en een zeer ijngesneden sjalot. Leg de spinazie op keukenpapier en laat afkoelen. Verwijder de teen knoflook en hak de spinazie. Maak kleine pakketjes door de gehakte spinazie in de bladeren in te pakken.


De dressing (saus):
Meng de azijn, mosterd, oesternat en de sjalot met de staafmixer en zet koud. Klop de room dikker dan yoghurt en spatel voorzichtig, kort door de dressing. Maak op smaak met peper, zout en een klein beetje poedersuiker.


OPMAAK BORD:
Doe een flinke schep zeezout midden op een bordje. Zet daarop de oesterschelp. Door het zout kun je de schelp goed plaatsen. Leg de spinazie in de schelpen en zet deze warm onder de warmtelamp. Leg als de spinazie lauwwarm is de oester erop en laat weer een klein
beetje opwarmen. Schep de dressing erop en garneer met de kaviaar.