Fazantenfilet met Cognacsaus

Hoofdgerecht

Fazantenfilet  met Cognacsaus 
 4 personen

INGREDIENTEN:
600 gr fazantenfilet 
2 stukken prei 
300 gr verse bospaddenstoelen 
1 blik artisjokbodems 
2 dl gevogeltebouillon 
2 dl room 
glaasje cognac 
margarine 
boter 
peper en zout 
 
BEREIDING:
 Verwijder het groen van de prei, was de rest en snijd het zeer fijn. Smelt een klontje boter in een kookpotje en stoof er de prei in, gekruid met peper en zout.  Voeg eventueel wat bouillon toe. 
Verwarm de artisjokken in het preivocht.  
Borstel de bospaddenstoelen schoon en snijd de grootste in stukken. Smelt nog wat boter in een pan en stoof er de gekruide champignons in. Haal ze van het vuur als ze gaar zijn, maar houd ze warm. Verhit een beetje margarine in een braadpan en bak er de fazantenfilet goudbruin in aan. Kruid het vlees met peper en zout en laat het onder de deksel op een zacht vuurtje garen (± 6 minuten, afhankelijk van dikte).  
Verwijder de vetstof, giet de (warme) cognac op het vlees  en flambeer. Blus onmiddellijk met de room. Houd het vlees warm in aluminiumfolie. Voeg het kookvocht van de prei-artisjokken en van de paddenstoelen bij de saus. Proef de saus en kruid ze eventueel bij. Als het te dik is, voeg dan nog wat bouillon bij. 
 
OPMAAK BORD:
 Leg het vlees in reepjes op het bord. Leg op een preibedje de artisjokbodems met daarin de paddenstoelen. Nappeer de saus rondom.