Gegrilde Langoustines met dragon met bisque

Voorgerecht

Gegrilde Langoustines met dragon met bisque
  4 personen

INGREDIENTEN:
12 verse langoustines 
1 teentje knoflook 
zwarte peper van de molen 
fleur de sel 
biologische olijfolie 
2 eetlepels gehakte verse dragon 
50 gr. gezouten boter 
fleur de sel 
1 citroen 
1 teentje zwarte knoflook *** 
1 eetlepel gehakte bladpeterselie 
gegrild brood 
 
BEREIDING:
 Snij de langoustines in de lengte doormidden. Verwijder het darmkanaal en de maagzak. Leg de langoustines mooi open in een ovenschaal en rasp hier een teentje knoflook over. Besprenkel met olijfolie en kruid met zwarte peper van de molen en fleur de sel. Verdeel de dragon over de langoustines en bedek met de boter. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 190 °C op grillstand en rooster de langoustines 6 minuten. 
OPMAAK BORD:
Schik ze in een mooie schaal, kruid met fleur de sel en besprenkel met de bakjus. Werk af met citroenrasp, citroensap, zwarte knoflook en bestrooi met de bladpeterselie. Serveer hier bij gegrild brood met gezouten boter en fleur de sel. 
 
*** Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. De smaak is licht zoetig en de structuur  zacht en plakkerig 
 
 

Bisque 

INGREDIENTEN:

afval van langoustines (koppen en scharen)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el tomatenpuree
Handje peterselie
Takje tijm
Blaadje laurier
2 el pastis
1 doosje saffraan
Cayennepeper
3 el olijfolie
Peper
Zout
2 el peterselie (fijngesneden)


BEREIDING:

Pel voor de afwerking 200 gr garnalen. Zet ze koud en bewaar de pellen. Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit aan in de olijfolie tot alles mooi kleurt. Voeg de tomatenpuree, gehakte peterselie, tijm en laurier toe en laat nog enkele minuten verder stoven. Voeg 400 gr ongepelde garnalen, de pelletjes van de garnalen voor de afwerking, de pastis, saffraan, een snufje cayennepeper en 1,2 liter water toe. Roer goed om en laat 20 minuten onder deksel garen op een laag vuur. Verwijder het takje tijm en de laurier. Mix de soep in een blender of met de staafmixer. Passeer door een zeef (niet te fijn).


 
 
 
 
 
 

Gegrilde Langoustines met dragon

  4 personen

 

INGREDIENTEN:

12 verse langoustines

1 teentje knoflook

zwarte peper van de molen

fleur de sel

biologische olijfolie

2 eetlepels gehakte verse dragon

50 gr. gezouten boter

fleur de sel

1 citroen

1 teentje zwarte knoflook ***

1 eetlepel gehakte bladpeterselie

gegrild brood

 

BEREIDING:

Snij de langoustines in de lengte doormidden. Verwijder het darmkanaal en de maagzak. Leg de langoustines mooi open in een ovenschaal en rasp hier een teentje knoflook over. Besprenkel met olijfolie en kruid met zwarte peper van de molen en fleur de sel. Verdeel de dragon over de langoustines en bedek met de boter. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 190 °C op grillstand en rooster de langoustines 6 minuten.

OPMAAK BORD:

Schik ze in een mooie schaal, kruid met fleur de sel en besprenkel met de bakjus. Werk af met citroenrasp, citroensap, zwarte knoflook en bestrooi met de bladpeterselie. Serveer hier bij gegrild brood met gezouten boter en fleur de sel.

 

*** Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. De smaak is licht zoetig en de structuur  zacht en plakkerig