Romige paddenstoelensoep

Voorgerecht

Romige paddenstoelensoep 
4 personen
(Om dit na te maken is het het beste om bij de groenteman een (wilde) paddenstoelenmelange te halen. Dit soepje is een geweldig najaarssoepje en lekker romig door de mascarpone. De truffelolie maakt het smulfeest af! )
 
INGREDIENTEN:
600 gr gemengde wilde paddenstoelen 
3 teentjes knoflook 
1 rode ui 
handvol verse tijm 
1 ltr warme kippenbouillon 
naar smaak olijfolie 
versgemalen zout en peper 
klont roomboter 
Mascarpone (en extra om te serveren) 
handvol verse bladpeterselie 
zeezout 
versgemalen zwarte peper 
Optioneel: truffelolie 
 
 
BEREIDING:
 Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Spoel Cantharellen snel af onder de kraan om het zand te verwijderen. Pel de ui en snij in stukjes. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Trek de blaadjes van de tijm. Haal de blaadjes van de bladpeterselie en hak grof. Neem een grote soeppan en zet op het vuur. Doe er wat olijfolie in en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak op hoog vuur voor een minuut en voeg dan de knoflook, ui, boter en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper.  Bak voor 20 minuten of totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg de warme bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken. Pureer de helft van de soep met een staafmixer. Roer de mascarpone en de peterselie erdoorheen. Maak eventueel af met wat druppels truffelolie. Proef de soep en voeg peper en zout naar smaak toe. 
OPMAAK BORD:
Roer er eventueel nog wat mascarpone doorheen als je ze in kommen hebt geschept want dat komt de presentatie alleen maar ten goede!