Asian ceviche van tonijn

Voorgerecht

Asian ceviche van tonijn
(Gebruik dagverse tonijn omdat deze rauw wordt gegeten. Vraag de visspecialist om advies)


INGREDIENTEN:
4 personen:
2/3  komkommer
10 gr koriander
2 el mirin (rijstazijn)
1/5 tl chilipoeder
1 limoen
2/3 tl wasabi
2 el sojasaus
1 elsesamolie
200 gr tonijn
1/2 bakje tuinkers
12 eetbare bloemen
8 erwtenkiemen
( Kookring 8 cm diameter)


BEREIDING:
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de koriander en hak deze fijn. Meng de mirin en chilipoeder en schep deze door de komkommerblokjes en de koriander. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Pers voor de marinade van de tonijn het sap van de limoen uit. Meng met de wasabi, sesamolie en sojasaus tot een egale marinade. Zet even apart.
Snijdt de tonijn in blokjes en doe deze in een kom. Schenk de marinade over de tonijn en schep goed om. Laat de tonijn minimaal een half uur in de koelkast staan marineren. Bereid de ceviche niet langer dan een halve dag van te vorenen bewaar afgedekt in de koelkast.
OPMAAK BORD:
Laat de komkommer in een zeef uitlekken. Leg een kookring in het midden van het bord en schep daar voorzichtig een laagje (1/4 deel) komkommer in (kan misschien te veel zijn maar moet mooi bodempje zijn) Druk aan met de bolle kant van lepel.
Schep er voorzichtig een laagje ( ¼ deel) tonijn op en druk ook dit weer aan met de bolle kant van de lepel. Verwijder dan voorzichtig de kookring en herhaal de stappen voor elk bord.
Garneer de ceviche met de tuinkers (erwtenkiemen en eetbare bloempjes)