Avocado-cocktail met komkommertartaar

Voorgerecht

Avocado-cocktail met komkommertartaar 

Voor 4 personen 

INGREDIENTEN:

3 avocado's 

2 limoenen 

75 ml olijfolie extra vierge 

1 komkommer 

1/2 galiameloen 

1 bosje Thais basilicum 

1 scheutje olijfolie 

1 gele grapefruit 

50 g gemengde kiemen 

30 g pistachenootjes 

BEREIDING:

Halveer de avocado's, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Pureer de avocado met het limoensap en de -rasp en een beetje zout en versgemalen peper in een blender. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat. Vul de cocktailglazen met de mousse en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.  Snijd intussen de komkommer in kleine blokjes. Schep met een bolletjeslepel bolletjes uit de meloen. Houd 4 toefjes basilicum achter, pluk de blaadjes van de rest van de takjes en snijd ze grof. 

OPMAAK:

Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, het basilicum en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  Schil de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Schep een laagje komkommertartaar in de cocktailglazen op de avocadomousse. Verdeel de parten grapefruit erover. Garneer met de kiemen, pistachenootjes en een toefje basilicum.