Peche melba 2.0

Nagerecht

Peche melba 2.0
4 personen

Koekje
INGREDIENTEN:
30 gram eigeel
85 gram kristalsuiker
100 gram roomboter op kamertemperatuur
135 gram patentbloem
Snuf zout
8 gram bakpoeder
BEREIDING:
Klop in een schone kom het eigeel met de suiker tot een luchtige bleke massa. Doe nu een meng haak in de machine en sla de zachte boter door de ei-massa. Zeef de bloem en voeg dit ook toe samen met de zout en bakpoeder. Meng dit tot een mooie gladde bal. Doe het deeg nu in de koeling en laat stevig worden.
Leg nu een laag bakpapier op de werkbank en doe het deeg er tussen. Bestuif het deeg met wat bloem. Doe er nog een laag bakpapier over en
rol met deeg roller mooie dunne plak van 1⁄2 cm van. Bekleed nu de bakplaat met vetvrijpapier en verwarm de oven op 170 graden. Steek met een
steker mooie rondjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak de rondjes af, ongeveer 15 minuten. Laat de rondjes afkoelen op oven rooster.

Witte chocolade mousse
INGREDIENTEN:
75 gram witte chocolade
150 gram slagroom
30 gram suiker
70 gram mascarpone
1/4 zakje vanille suiker
1/2 blaadje gelatine

BEREIDING:
Doe de witte chocolade in een schone mengkom en zet in een pan kokend water op het vuur. Let op: bodem van de mengkom mag het water niet raken!!! Smelt de chocolade au bain marie heel langzaam en roer niet zo vaak. Klop de slagroom lobbig met de suiker en vanille suiker. Week de blaadjes gelatine in koud water. Pak de mascarpone en klop deze even goed los met een garde. Doe nu een klein beetje mascarpone in een pan en laat even smelten. Meng hier de gelatine door en laat oplossen. Meng nu de mascarpone met de gelatine met de chocolade en meng gelijk de eiwit en de slagroom erdoor. Dit moet snel gebeuren anders wordt de chocolade hard. Doe alles in een spuitzak en bewaar in de koeling. We gaan hier mooie dotjes van spuiten bij het dessert.

Gegrilde perzik
INGREDIENTEN:
2 perziken (rijpe)
250 gram water
200 gram suiker
2 jeneverbes
2 laurier blad
1 kaneelstok
rietsuiker

BEREIDING:
Halveer de perziken en verwijder de pit. Snij de perziken in 6 kwarten en leg deze op een ovenplaat. We gaan nu het suikerwater maken. Zet het water en de suiker op in een pan en laat de suiker oplossen. Als de suiker is opgelost voegen we de specerijen toe en laten dit 30 minuten trekken in het water maar van het vuur af. We verwarmen de oven nu op 180 graden. Smeer met een kwastje de perziken in met het suikerwater. Plaats de perzik in de oven en bak deze goudbruin ongeveer 10 a 15 minuten. Ze moeten wel zacht en gekarameliseerd zijn maar nog wel een bite hebben. Laat de perziken afkoelen. Net voor meegeven strooi je nog wat rietsuiker erop en brand het af met gasbrander. Serveer gelijk na branden.

Tomaat aardbeienmarmelade
INGREDIENTEN:

50 gram aardbeien
50 gram frambozen
40 gram tomatensap
35 gram suiker
4 gram citroensap
1 blaadjes gelatine
Blaadjes mint

BEREIDING:
Week de gelatine in ruim koud water. Pureer 2/3 van de aardbei en frambozen in de keukenmachine. Meng de tomatensap en de citroensap en verwarm een klein beetje. Voeg de suiker toe en laat oplossen. Voeg nu de uitgeknepen gelatine toe en los dit op maar van het vuur af. Meng nu de aardbeien frambozenpuree door de tomatensap. Stort dit in een schaal. Snij nu de overige frambozen en aardbeien in stukjes en meng deze grovere stukjes door de massa. Snij de mint blaadjes in julienne en meng deze er ook door. Laat de marmelade in de koeling opstijven. Serveer bij het dessert.

OPMAAK:
INGREDIENTEN:
125 gr Witte chocolade
muntblaadjes

BEREIDING:

We gaan eerst de witte chocolade smelten. Doe de witte chocolade in een bekken en laat au bain marie smelten. Pak vervolgens vetvrij papier en leg dit op een platte schaal. Pak de chocolade en maak kleine rondjes op het vetvrije papier. Laat uitharden in de vriezer en haal ze net voor meegeven uit.

OPMAAK:
Neem zwarte dessertborden. Leg het koekje in het midden van het bord met klein beetje chocolade mouse er onder. Brand nu de perzik af en leg deze op het koekje Spuit mooie dotjes witte chocolade mousse op het koekjes. Doe nu de marmelade erbij. Steek de chocolaatjes erin en garneer met de mint