Gegrilde watermeloen met feta, oregano vinaigrette, waterkers en gevulde olijven

Voorgerecht

Gegrilde watermeloen met feta, oregano vinaigrette, waterkers en gevulde olijven
4 personen

Gegrilde watermeloen
INGREDIENTEN:
1 watermeloen (of halve als de groenteman daarmee instemt, rest is voor smoothie)
Olijfolie
Zwarte peper

BEREIDING:
Snij de watermeloen in gelijke plakken van 2 cm dik. Steek met een steker er nu een ronde vorm uit (1 p.p.) Verwijder de meeste zwarte pitjes. Smeer de watermeloen met olijfolie in. Pak de grillpan en zet deze op het vuur en laat heet worden. Gril de watermeloen tot er een mooie grillstreep op de meloen zit. Grill de meloen niet te lang anders wordt deze zacht. Leg de meloen op een plaatje en gebruik deze weer bij de afwerking van het gerecht.

Oregano vinaigrette
INGREDIENTEN:
1,5 dl olijfolie extra virgine
1⁄2 teen knoflook
1⁄2 sjalot
1/3 verse rode peper
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels verse oregano
Zout/witte peper

BEREIDING:
Snij de knoflook, sjalot en de rode peper fijn. Verwijder wel de pitjes van de rode peper. Snij de verse oregano fijn. Pak een pan en doe een beetje olijfolie erin.
Verwarm dit maar niet te warm! Zet de knoflook en de sjalot aan in de pan maar laat deze niet kleuren. Voeg nu ook de rode peper toe. Voeg nu de rest van de
gedroogde en verse oregano toe. Voeg nu wat zout en witte peper toe. Doe vervolgens het mengsel en de rest van de olijfolie in de blender. Draai de vinaigrette
nu op in de thermomix totdat deze glad is. Bewaar de vinaigrette tot dat we de borden gaan opmaken.

Gevulde olijven
INGREDIENTEN:
12 taggiasche olijven
1/3 bosje Oregano
1/3 bosje krulpeterselie
1⁄2 sjalot
Olijfolie
Zout
Witte peper
Bloem
Eiwit
Panko broodkruim

BEREIDING:
Pluk de oregano blaadje van het steeltje en doe deze in de keukenmachine samen met de peterselie. Draai de blaadjes en sjalot op met olijfolie. Als je een stevige pesto hebt doe deze in een spuitzak. Spoel de olijven af onder water en dep deze daarna droog. Vul nu de olijven met de oregano pesto. Paneer nu de olijven eerst bloem, daarna eiwit en dan in de panko. Frituur de olijven krokant net voor het meegeven van het gerecht.

Garnering en opmaak

INGREDIENTEN:

8 cherry tomaatjes
Frambozenazijn
Turkse feta
Ciabatta
Olijfolie
Waterkers
Shiso purper
1⁄4 krop frisee

BEREIDING:
Verwarm de oven op 250 graden. Doe de cherrytomaatjes op een staalplaatje en schuif deze voor 2 minuten in de oven. Als de tomaatjes er uit komen blus af met frambozenazijn en laat afkoelen. Brokkel de Turkse feta in een kom. Draai de oven nu op 200 graden. Snij op de snijmachine of met een scherp mes de ciabatta in dunne plakjes. Leg de plakjes op een ovenplaat met vetvrijpapier. Smeer de ciabatta in met olijfolie en schuif deze nu in de oven. Na 5 a 7 minuten zijn deze krokant en haal je ze eruit. Laat ze afkoelen en uitharden. Was nu de waterkers en laat deze goed uitlekken. Maak de waterkers aan met de oregano vinaigrette en laat even marineren. Was ook de frisee sla en maak deze ook aan met wat vinaigrette.

OPMAAK:
Leg de gegrilde watermeloen in het midden. Doe de gebrokkelde feta op de watermeloen en schik ook de olijven erbij. Leg ook de tomaatjes erbij en steek de
waterkers en frisee salade erbij. Garneer af met shiso en krokante ciabatta. Lepel als laatste de vinaigrette er om heen en serveer