Zeeuwse mosselen, kokossoep en gele curry schuim

Voorgerecht

Zeeuwse mosselen, kokossoep en gele curry schuim
4 personen

Kokossoep
1/2 blikje kokosmelk van 400 ml
0,25 liter gereduceerde kippenbouillon (fond)
20 gram gemberwortel
½ stengel citroengras
1/4 rode peper
2 blaadjes limoenblad
1 stengels bosui
1-2 eetlepels vissaus
½ eetlepel bruine basterdsuiker
1/4 limoen
Roomboter blokjes

BEREIDING:
Doe een halve liter water in de pan en voeg daarbij de kippenfond. Giet hierbij de kokosmelk. Snij de citroengras in stukken en kneus deze met de achterkant van je mes. Verwijder de steel van de rode peper en ook de zaadjes. Snij nu de peper in ringen. Maak de gemberwortel schoon en snij deze in dunne plakjes van 1⁄2 cm dik. Leg nu de citroengras, peper, gember en de limoenblad in de kokossoep en breng dit langzaam aan de kook. Draai het vuur laag als het tegen de kook aan zit en laat rustig trekken. Snij nu de bosui super fijn en bewaar deze in een kommetje. Als de soep 30 a 40 minuten heeft getrokken gaan we hem zeven. Doe de gezeefde soep in een pan. We gaan hem nu op smaak maken met vissaus, limoensap, bruine suiker. Mix met de staafmixer als laatste de klontjes roomboter erdoor zodat de soep een mooie binding krijgt.
 

Gele curry schuim
INGREDIENTEN:
1⁄4 blikje kokosmelk van 400 cc
50 gr kookroom
1/2 theelepel gele curry pasta
1/2 eetlepel suiker
1/2 eetlepel vissaus
1/2 theelepel kurkuma
Zonnebloemolie
20 gr Roomboter in blokjes

BEREIDING:
Pak een kleine sauspan en doe daar een scheut olie in. Myoteer de kurkuma even in de pan. Blus af met de kokosmelk en de room. Voeg nu de gele curry pasta toe samen met de suiker en de vissaus. Staaf nu met de staafmixer er wat blokjes roomboter door. Staafmix alles op tot er een mooie stevige schuim ontstaat. Serveer gelijk.

Zeeuwse mosselen
INGREDIENTEN:
1/2 kg Zeeuwse mosselen
1 ui
1 wortel
Groen van prei
2 blaadje laurier
2 dl witte wijn
BEREIDING:
Pak de mosselen en was deze 1 keer in ruim water en haal de drijvende mosselen eruit. Laat de mosselen uitlekken in vergiet. Maak de ui, wortel schoon en snij en fijne stukjes. Was de prei en snij deze in fijne ringen. Doe de mosselen en de groenten in een ruime hoge pan. Voeg de laurier toe en de witte wijn en zet op het vuur met deksel erop. Breng de mosselen 1 keer aan de kook en schut ze 1 keer om. Als alle mosselen open zijn haal je de pan van het vuur af en laat deze even 4 minuten staan met de deksel erop. Serveer de mosselen gelijk als ze gaar en open zijn.

OPMAAK:
Neem diepe voorverwarmde borden. Verdeel nu de mosselen hierop. Staaf nu de kokossoep op met een staafmixer en verdeel de soep over de borden. Doe dit ook met de gele curryschuim. Strooi er als laatste eventueel nog wat koriander erbij en serveer direct.