Flensjes met rodebonenpasta en lychee-gembergranita

Nagerecht

Flensjes met rodebonenpasta en lychee-gembergranita

INGREDIENTEN:

2 grote eieren

10 el bloem

8 el water

rodebonenpasta(blik)

olie om te frituren

(zelf rodebonenpasta maken:

1pak rodebonen (bij de toko) 2 uur koken, aan het eind een paar el suiker toevoegen en dit al roerend laten opnemen in de rodebonen. Afgieten, maar wel vochtig houden zodat bij het pureren een niet te vaste pasta overblijft.Vervolgens door de zeef drukken en laten afkoelen)

Loempavellen kopen bij de toko als alternatief voor de flensjes!!!

1 kg lychees uit blik

3 el geraspte gemberwortel

75 gr poedersuiker

60 ml limoensap

BEREIDING FLENSJES:

Maak een beslag van bloem, ei en voeg al roerend het water toe tot een dun egaal beslag. Neem een tefalpan van 20cm en vet licht in met olie en giet een portie beslag in de pan en laat dit gelijkmatig uitvloeien. Bak op laag vuur 2 minuten tot een dun flensje ontstaat zonder ook maar een bruin vlekje. Keer het flensje niet. Laat mooi uit de pan glijden op een licht ingevet bord.

(alternatief zijn de kant en klare loempiavellen van de toko)

Smeer nu over elk flensje 2 el rodebonenpasta uit. Alleen het middelste derde gedeelte en laat aan beide kanten 2,5 cm vrij. Vouw dichtstbijzinde flap over de pasta en dan de zijkanten naar binnen. Smeer wat losgeklopt ei langs de randen van overgebleven flap en vouw die naar het midden en sluit de flap. verhit een wok met olie tot 180C en laat het flesje met de gladde kant in de fritur zaken en frituur in 3 a 4 minuten goudbruin: keer regelmatig om zodat ze gelijkmatig bruin worden. De flensjes gaan zwellen dus voorzichtig zodat ze niet scheuren Als alles gebakken is dan nogmaals snel knapperig frituren en laten uit lekken op keukenpapier.

BEREIDNG GRANITA:

Laat de lychees uitlekken en bewaar 500ml sap. Draai de vruchten door de keukenmachine tot puree en druk vervolgens door een zeef om zoveel mogelijk sap/puree over te houden. Giet de apart gehouden siroop in een pan samen met gemberrasp en suiker. Laat de suiker oplossen en als siroop kookt , de pan van het vuur halen. Giet vervolgens het limoensap bij de siroop. Roer goed en laat 10 minuten trekken en daarna door de zeef. Doe de lycheepulp erdoor en laat afkoelen. Doe dit mengsel in een grote lage bak en zet in de vriezer en na een uur het eerste ijsafzet met een vork doorelkaar roeren en dit een aantal keren herhalen tot een soort ijs ontstaat.

OPMAAK BORD:

Leg flensje op warm bord en snij elk flens in 6 stukken en op het laatste moment een bolletje granita naast het flensje.

(Recept flensjes: “Het nieuwe Chinese kookboek “Yan-Kit)

(Recept granita: “Basisboek Aziatisch