Kabeljauwhaasje op Kantonese wijze

Hoofdgerecht

Kabeljauwhaasje op Kantonese wijze


INGREDIENTEN:
4 kabeljauwhaasjes van 100 gr
2 mini paksoy
16 plakjes gerookt ontbijtspek


SAUS:
8 lenteuitjes
4 teentjes knoflook
3 cm gember
1/2 el Sichuan peper (grof gemalen)
4 rode pepertjes
2 el suiker
4 el kikoman
4 el zwarte rijsazijn
1 citroen
water
maizena


BEREIDING:
Snij het kontje van de paksoy en wikkel om elke stengel paksoy het ontbijt spek. Dit wordt zonder olie/boter om en om gebakken in een tefalpan tot dat
het spek aan alle kanten krokant is. Wentel de kabeljauw licht door de bloem en bak bruin in boter. Snij de lenteuitjes in dunne ringetjes. Knoflook, pepertjes (zonder zaad) en gember fijn snipperen. Fruit dit licht aan in olie. Doe sap van citroen, suiker, kikokoman en azijn bij de lenteuitjes en bindt
met water en maizena. Doe deze saus bij het gebruinde boter waarin de vis is gebakken.


OPMAAK:
Leg 4 stengels paksoy iets uit elkaar op het bord. Leg hierop de kabeljauw en doe wat saus op en rond de vis.