Salade van kip, garnalen en exotische vruchten

Voorgerecht

Salade van kip, garnalen en exotische vruchten


INGREDIENTEN:
400 gr gekookte kipfilet
8 gekookte grote garnalen
verschillende soorten sla
1 pomelo of rode grapefruit (ontvliesd)
1 mango (in blokjes)
1 kopje waterkastanjes (fijn gehakt)
4 el gefruite uiringen
4 el pinda’s (fijn gehakt)
4 el geraspte kokos
2 el koriander/peterselie (fijn gesneden)
dressing:
sap van 4 citroenen
6 el vissaus
4 el suiker
3 Spaanse pepertjes (fijn gehakt zonder pitjes)


BEREIDING:
Snij de kip en en garnalen in blokjes. Meng alle ingredienten van de dressing en voeg kip en garnalen toe. Bedek borden/schaaltjes met de verschillende sla soorten en schik hierop het fruit en de waterkastanjes. Doe de dressing met kip en garnalen erover en strooi er tenslotte de uitjes, pinda’s kokos en korinder over.
(recept van Dynasty Amsterdam uit kookboek “Het hemelse gerecht” van Wina Born 1990)