gazpacho-revival

Voorgerecht

gazpacho-revival

4 personen
INGREDIENTEN:


3 gele paprika's
½  sinaasappel
8 pomodori tomaten
0.5 bosje bladpeterselie
8 el knoflookolie
1 komkommer
2 el witte wijnazijn
1 el honing
0.5 ciabattabrood
2 el zwarte olijventapenade
4 el olijfolie

Extra nodig:

aluminiumfolie
ringvorm van ca 5 cm doorsnede
blender
kwastje

BEREIDING:

Coulis gele paprika
Verwarm de oven voor op 165 ºC. Verpak de paprika’s in aluminiumfolie en pof ze 45 minuten in de oven. Laat ze in de folie afkoelen. Trek daarna de schil er af en verwijder de zaadlijsten. Pureer het vruchtvlees in de blender met rasp van een halve sinaasappel en het sap van de sinaasappel. Bewaar in de koelkast voor de eindbereiding.
Tartaar van tomaat
Schil de tomaten dun af met een scherp mes, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de knoflookolie. Vul de ringvorm met parten tomaat, druppel er na elke laag een theelepel knoflook-peterselieolie over en bestrooi met een snufje zeezout en versgemalen peper. Druk elke laag stevig aan met de vingertoppen. Zet de ‘tartaartjes’ (met ringvorm) in de koelkast en laat minstens 15 minuten koud worden en marineren.
Zoetzure komkommer
Schil de komkommer en snijd in blokjes van 1 cm. Bestrooi met een beetje zeezout en versgemalen peper. Sprenkel er witte wijnazijn en honing over en laat minstens 5 minuten marineren.
Gegrilde ciabatta
Snijd het brood over de lengte in lange dunne plakken van circa 3 mm dik. Bestrijk ze, met een kwast, gelijkmatig met olijfolie. Verhit een grillpan en gril het brood krokant en goudbruin.

OPMAAK BORD:
Zet de tomaattartaar in het midden van een gekoeld bord en verwijder de ringvorm. Lepel de paprikacoulis ernaast en verdeel de komkommer en resterende peterselie-olie rondom. Leg een plak ciabatta op de tomaattartaar en schep er een quenelle olijventapenade op.