Koude amandeltofu met zwarte sesampuree.

Nagerecht

Koude amandeltofu met zwarte sesampuree. (4 personen)

INGREDIENTEN:

Zwarte sesampuree.

In de toko is een potje kant en klare sesampuree te koop.

Anders 200gr zwarte sesamzaadjes

Water

(poeder)Suiker

Maizena

Koude amandeltofu

80 gr zoete amandelen

20 gr bittere amandelen.

Water

10 gelabne blaadjes

Suiker

4 eiwiUen

300 gr Japanse tofu

WiUe sesamzaadjes geroosterd

Verse munt

BEREIDINGSWIJZE:

Zwarte sesampuree:

Pureer de zwarte sesamzaadjes met water in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel. Zeef het mengsel en breng het aan de kook. Roer de maizena er door en laat het aZoelen. Breng op smaak met poedersuiker. Dit geldt ook voor de pasta uit het potje nadat deze is verdund met water tot een lopende saus.

Koude amandeltofu:

Pureer de amandelen in de blender met water. Giet het mengsel door de bolzeef. Breng de kokosmelk aan de kook en voeg de Agar Agar toe. Laar het aZoelen totdat het een beetje lobbig wordt. Klop de eiwiUen schuimig en luchtig. Prak de tofu fijn met een vork en voeg de amandelpasta, suiker en afgekoelde kokosmelk toe. Spatel daarna voorzichbg de sbjfgeslagen eiwiUen door de substantie. Giet in een plaUe schaal en laat het opstijven.

Opmaak:

Leg twee vierkantjes amandeltofu op een bord. Schep hier wat zwarte sesampuree overheen en garneer met de geroosterde witte sesamzaadjes en een blaadje mint.