Garnalen in zoetzure saus

Hoofdgerecht

Garnalen in zoetzure saus (4 personen)

INGREDIËNTEN:

500 gr. Garnalen

1 ei

1 kopje bloem

Peper Zout knoflookpoeder

BEREIDINGSWIJZE:

Een papje maken van de bloem, zout, peper, knoflookpoeder en het water. De afgedroogde garnalen toevoegen en in niet te hete olie bakken. In keukenpapier laten uitlekken en in een ruime schaal doen. Warm houden

Saus

INGREDIËNTEN:

. rode paprika

. groene paprika

1 kleine prei (fijngesneden)

3 el. Suiker

2 el. Tomatenketchup

1 tl. Citroensap

Margarine (weinig, naar behoe`e)

1 Blikje ananas

1 glas water

Aardappelmeel

Zonnebloemolie

BEREIDINGSWIJZE:

In een ruime pan op laag vuur de suiker alleen smelten. Afblussen met het ananassap en 1 glas water. Op hoog vuur het geheel oplossen. Stukjes gember, de citroensap en tomatenketchup toevoegen en even alten door koken. Aanlengen met aardappelmeel. In een koekenpan de margarine laten smelten en de prei en paprika hierin sauteren. Voeg dit bij de gemaakte saus. Het moet een lobbig geheel zijn. Saus over de garnalen gieten.