Kip in rode saus ( Ajam masak merah)
HoofdgerechtKip in rode saus ( Ajam masak merah) (4 personen)
INGREDIENTEN:
1 kg kip in stukken. ( bv kippendijen)
1,25 dl plantaardige olie
2 elp fijngestampte verse spaanse peper
1etl kerriepoeder aangelengd met wat water
1 kaneelpijpje
3 kardemonpeulen
3 kruidnagels
3 puntjes steranijs
2-3 laurierbladeren
445 gr tomatenpulp en puree
. liter water
1 etl suiker
Zout
Voor de kruidenpasta:
15 teentjes knoflook
5 cm verse gember
3 uien fijngehakt
BEREIDINGSWIJZE:
Hak de knoflook, gember en de uien in de keukenmachine fijn. Verhit de olie en bak de kruidenpasta hierin totdat de geuren vrijkomen. Voeg dan het Spaanse peper- en kerriepapje en de laurier bladeren toe. Bak alles 1 minuut en voeg dan de tomatenpuree. de pulp en het water toe. Doe nu de suiker er bij en breng het aan de kook. Leg de stukken kip in de saus en breng het weer aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees stoven totdat het gaar maar nog mals is. Breng het op smaak met zout.