Kip met ijsbergsla

Voorgerecht

Kip met ijsbergsla (4 personen)

INGREDIENTEN:

1,5 grote kroppen ijsbergsla

6 middelgrote gedroogde Chinese champignons.

50 gr. Ingemaakte Sichuan kool ( blik)

8 waterkastanjes ( blik)

0,75 kg kippenfilet

1 dl ma.solie

50 gr walnoten of ontvelde amandelen

4 lente uien ( het wit en groen apart)

1 eetlepel medium dry sherry

Voor de marinade

1 tlp zout

1 tlp suiker

1,5 etl licht sojasaus

1 tlp versgemalen wiUe peper

2 tlp medium dry sherry

. etl ma.zena

1 losgeklopt ei

2 etl ma.solie

2 tlp sesamolie

Voor de saus:

2 tlp aardappelmeel

1 dl heldere bouillon

2 tlp donkere sojasaus

2 etl oestersaus

BEREIDINGSWIJZE:

Was de slabladeren en dep ze droog. Leg ze in de koelkast Knijp het overtollige water uit de eerst geweekte champignons en snijdt deze in blokjes. Vries de kip (2 tot 4 uur) kort in zodat deze in de keukenmachine aan korrels kan worden gehakt. Spoel de kool af met water, laat uitlekken en hak de kool fijn. Verwijder de taaie nerven. Hak de kastanjes fijn zo mogelijk met de keukenmachine.

Voor de marinade:

Voeg zout, sojasaus, peper, sherry maizena en eiwit samen en voeg toe aan de kleine stukjes kip. Roer goed om zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Voeg het water toe onder goed roeren zodat het mengsel luchbger wordt. Roer er dan de champignons, kool en waterkastanje door. Laat het vlees 30 minuten marineren en vermeng dan met soja- en sesamolie.

Voor de saus:

Maak het aardappelmeel aan met 2 eetlepels bouillon. Voeg de rest van de bouillon en de soja- en oestersaus toe.

Roerbak de noten op een haljoog vuur tot de noten geurig en knapperig zijn. Hak ze daarna fijn. Verhit de wok op een hoog vuur en voeg 1,5 dl olie toe. Voeg de fijngehakte knoflook toe, daarna het wit van de lente-uien in ringen gesneden, omscheppen en daarna de kip toevoegen. 2 tot 3 minuten omscheppen en voeg langzaam de sherry toe. Als de kip niet meer sist, in een kuiltje van de kip, de saus toevoegen en doorroeren en op het laatst het gesneden groen van de lente-uitjes toevoegen. Ieder neemt een sla-blaadtje, schept daar wat kip op en vouwt deze dicht. Wordt met de handen gegeten.