Vis in bananenblad (pesan be pasih)

Hoofdgerecht

Vis in bananenblad (pesan be pasih) (4 personen)

INGREDIËNTEN:

600 gr. Visfilet (in blokjes van 1,5 cm)

125 gr. Vispasta (voor de bereiding zie hieronder)

2 Tomaten (in kwartjes)

Zwarte peper (gekneusd)

4 Laurierbladen

8 takken Citroenbasilicum

4 Bananenbladen

Cocktailprikkers

BEREIDINGSWIJZE:

Kruid de vis met zout en peper en meng de vis door de vispasta. Leg 1 laurierblad in het midden van een bananenblad. Leg daarop 1 eetlepel gemarineerde vis, 2 stukken tomaat en 2 takjes citroenbasilicum. Vouw een derde van het bananenblad over de ingrediënten en rol stevig in elkaar. Prik de uiteinden met de cocktailprikkers vast. Laat de pakketjes 30 minuten in een koele omgeving marineren. De pakketjes kunnen op verschillende manieren worden bereid. De meest gangbare manier is om de pakketjes is in een droge koekenpan op een gemiddeld vuur tot ze gaar zijn. De pakketjes mogen niet te lang op het vuur staan omdat de vis snel uitdroogt. Beter is om de pakketjes niet helemaal gaar te laten worden op het vuur maar die er voortijdig afhalen en 5 minuten in een warme omgeving na te laten garen.

Vispasta (Base be pasih)

INGREDIËNTEN:

4 Rode pepers

4 a 5 SjaloUen

10 tenen knoflook

100 gr. verse Gember of 1 tlp poeder djah.

50 gr. verse Kurkuma of 1 tlp poeder

125 gr. Kemirinoot

1 tlp. Trassi

2 tlp. Korianderzaadjes

200 gr. Tomaten

150 ml. Zonnebloemolie

3 tlp.Tamarinde pulp

2 stengels Sereh

3 st. Laurierblad

Zout

Water

BEREIDINGSWIJZE:

Meng alle ingredi.nten behalve het laurierblad en doe die in een blender. Maal grof. Doe de pasta in een zware sauspan voeg het laurierblad toe en laat op een middelhoog vuur ongeveer een uur sudderen tot het water is verdampt en de pasta een gouden kleur heeft. Laten afkoelen voor gebruik om de vis te marineren.