Nasi Kuning

Voorgerecht

Nasi Kuning (gele rijst) (4 personen)

INGREDIËNTEN:

250 gr. Basmati rijst

50 gr. Sjalotten (gesnipperd)

25 gr. Knoflook (gesnipperd)

1 st. Citroengras (gekneusd)

2 st. Laurierblad

1 st. Pandanblad

375 ml. Kippenbouillon

30 gr. Kurkuma

125 gr. Kokosmelk

1 tl. Zonnebloemolie

Zout

Zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE:

Kook de rijst net niet beetgaar (rijst ca. 4 minuten) Maak tegelijkerbjd de dressing: - Verhit de zonnebloemolie in een zware sauspan en voed de sjalotten en knoflook toe. 1 minuut sauteren. Voeg het citroengras, de laurierbladen en het pandanblad toe. 1 minuut sauteren .Voeg de kippenbouillon en de kurkuma toe, breng aan de kook en laat het 1 minuut sudderen. Voeg de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Laat de dressing 2 minuten sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de rijst aan de dressing toe en meng het goed door elkaar. Als de rijst het gele mengsel goed hee` geabsorbeerd doe het mengsel in de rijst-pan en kook de rijst in ca. 25 minuten gaar.